« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Radionica Skica apstraktnog kolaža u GMK

Nakon svakog pogledanog filma, djeca će uz pomoć svojih baka i/ili djedova napraviti kratku skicu najupečatljivijeg trenutka iz filma te će se potom sve skice izložiti u galerijskom prostoru

Skica apstraktnog kolaža
Skica apstraktnog kolaža (Arhiva)
Više o

radionica

,

Galerija Miroslav Kraljević

S veseljem vas pozivamo na radionicu pod nazivom Skica apstraktnog kolaža. GMK ćemo na jedan vikend pretvoriti u kreativno igralište i prostor za druženje baka i djedova sa svojim unucima. Pod vodstvom umjetnika Tine Gverović i Siniše Ilića dvije generacije će zajedničkim snagama stvarati umjetnička djela.

Tijekom dva dana (16. i 17.11.2019. od 10:30 do 12:30 h) održat će se radionica čiji je fokus na interpretaciji filmske i pokretne slike, a posebno apstraktnih formi u njima. Prvi dan, nakon upoznavanja, gledat ćete nekoliko kratkih filmova koji imaju nenarativnu i apstraktnu strukturu. Voditelji radionice izabrali su filmove koji su primjereni uzrastu mlađih polaznika i polaznica (Kameleon i Prelazak u zbilju) kao i nekoliko povijesnih klasika poput filmova Oskara Fishingera te Fantazije i Destino Walta Disneya.

Nakon svakog pogledanog filma, djeca će uz pomoć svojih baka i/ili djedova napraviti kratku skicu najupečatljivijeg trenutka iz filma te će se potom sve skice izložiti u galerijskom prostoru. Drugi dan radionice bit će posvećen kolektivnom kreativnom radu: po sjećanju i prema crtežima svi zajedno će stvoriti scenarij za kolaž u prostoru. Prostorni kolaž uključivat će različite materijale nađene u galerije - tzv. rekvizite umjetnosti - poput čavala, ljepljivih traka, starih papira, reciklažnog materijala, kablova, papira u boji, kataloga, ambalaže i sl. Nakon završetka kolaža prokomentirat će se nastali rad i u zajedničkom dijalogu interpretirati svoj umjetnički rad, ali i korištene materijale, prostor i sudionike.

Radionicu vode likovni umjetnici s iskustvom međusobne suradnje u polju likovne umjetnosti i u radu u kazalištu te pedagoškim institucionalnim i samoorganiziranim kontekstima - Tina Gverović i Siniša Ilić. Voditelji će moderirati komunikaciju i interpretaciju ponuđenog filmskog materijala kao i kreativnog rada s polaznicima.

Radionice su financirane od strane Gradskog ureda za kulturu.

Radionica će se održati 16. i 17. 11. (subota i nedjalja) u Galeriji Miroslav Kraljević, na adresi Šubićeva 29 (ulaz s Martićeve ulice - u suterenu) od 10.30 do 12.30

Na radionice se mogu prijaviti djedovi i/ili bake sa svojim unucima starije predškolske dobi do prvih par razreda osnovne škole.

Radionica je predviđena za maksimalno deset parova polaznika.

Prijave molimo na e-mail info@g-mk.hr ili na broj mobitela 091/8831721 (Maja)

03.11.2019. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh