« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HAK:

Puše bura, kolnici mokri i skliski

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a moguća je i poledica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

bura

,

stanje na cestama

,

poledica

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), javlja jutros Hrvatski autoklub.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a moguća je i poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima. Duž Jadranske magistrale (D 8) te na cestama u gorju mogući su odroni.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru - D 3 "staroj" cesti, Zdihovo-Delnice-Sopač, D 32 Prezid - Delnice, D 42 Stubica - Ogulinski Hreljin, D 203 GP Brod na Kupi - Delnice, D 305 Parg - Čabar, D 501 Gornje Jelenje - Oštrovica - Meja, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Čabra, Delnica i Vrbovskog.

U Lici je zabrana na D 25 Korenica-Gospić-Karlobag, D 42 Josipdol-Poljanak i D 506 Dobroselo-Mazin, a u Hrvatskom primorju u zaleđu Novog Vinodolskog i općinama ispod Učke.

Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47) prometuju samo osobna vozila i autobusi.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Danas u 17 sati iz Blata na Korčuli prema Zagrebu kreće izvanredni prijevoz tereta. Kretat će se na relaciji: trajektno pristanište Korčula-trajektno pristanište Orebić-Ston-Ploče-Baćine-Vrgorac-A 1-Ravča-Zagreb. Dolazak se očekuje 16. veljače u 8 sati.

15.02.2010. 07:21:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh