« Zagreb
objavljeno prije 8 godina
COOL

Purgeri, svi po Zagrebačku domovnicu na Dan grada Zagreba

Državni arhiv u Zagrebu pridružit će se obilježavanju Dana grada Zagreba u utorak 31. svibnja 2016.!

Zagrebačka domovnica za prave purgere :)
Zagrebačka domovnica za prave purgere :) (DAZ)
Više o

Državni arhiv u Zagrebu

,

DAZ

,

Zagrebačka domovnica

Pod motom Koliko ste „veliki" purger/ica? Državni arhiv u Zagrebu poklanja svim Zagrepčanima i onima koji se to osjećaju personaliziranu Zagrebačku domovnicu koja će se moći preuzeti u utorak, 31. svibnja 2016. od 10 do 12 sati i od 16 do 18 sati u prostoru Arhiva u Opatičkoj 29. 

Obrazac Zagrebačke domovnice izrađen je prema izvornoj  Domovnici iz 1897. godine koju je izdavalo Gradsko poglavarstvo Zagreb, a koja je pohranjena u Državnom arhivu u Zagrebu.

Posjetitelji će moći otkriti i „koliko su veliki Purgeri" pomoću Knjigomjera - jedinstvenog mjerača visine! Svojim radom i uslugama Knjigomjer su podržali Muzej grada Zagreba, Acos i Nikola Mokrović!

Posjetitelji će moći razgledati skulpture iz serije Insecta akademskog kipara Janka Petrovića u dvorištu zgrade Državnog arhiva u Zagrebu, palači Erdödy-Drašković od 10 do 18 sati. Skulpure će biti postavljene do 31. listopada 2016.

Posjetitelji će moći od 9 do  16 sati razgledati i izložbu „Izbor iz Rara", selekciju starih i rijetkih knjige pohranjenih u Knjižnici Arhiva koje imaju veliku vrijednost zbog svoje unikatnosti.

Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što Državni arhiv u Zagrebu, već drugu godinu zaredom, sudjeluje u obilježavanju Dana grada Zagreba i na taj način postaje dijelom zagrebačke turističke ponude! Proslava 2015. godine izazvala je veliku zainteresiranost u javnosti te bilježi više od 220 posjetitelja za koja su bila organizirana stručna vodstva po Arhivu i upoznavanje s radom naše ustanove.

Ovogodišnjom manifestacijom povezujemo više modela kulture; promoviramo pisanu arhivsku baštinu u novoj dimenziji i suvremenu umjetnost u dvorištu povijesne Palače!

Tako će građani moći osjetiti duh prošlosti preuzimanjem vlastitih Zagrebačkih domovnica kao što su nekad bile dodijeljivanje starim Zagrepčanima te usporediti svoju visinu s knjigama „Imenici zavičajnika" pomoću Knjigomjera!  A dvorište palače Erdödy-Drašković će nastaniti buboliki oblici - zanimljive skulpture akademskog kipara Janka Petrovića!  

Dođite i postanite Purgeri u prekrasnom ambijentu gornjogradske palače u Opatičkoj 29!  

25.05.2016. 10:56:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Boris Nećemer
    25.05.2016. 23:04
    Dobijem li i ja Zagrebačku domovnicu, koji sam rodjen u Zagrebu, 31.05.1978.
  2. avatar
    andrej pančić
    27.05.2016. 08:17
    Želio bi ZAGREBAČKU DOMOVNICU ali nisam trenutno u HR da li je mogu dobiti pa da ju naknadno podignem?
    Hvala unaprijed!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh