« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
JOSIPOVIĆ

Purdin slučaj ne smije biti povod za ugrozu branitelja

Predsjednik je komentirao izjavu predsjednika Hvidre Josipa Đakića u kojoj je zatražio ostavku ministra pravosuđa ako Purda bude izručen Srbiji

Fotografija vijesti
Više o

branitelji

,

Ivo Josipović

,

Tihomir Purda

Slučaj vukovarskog branitelja Purde sada je u području pravosuđa i to ne smije biti povod za ugrozu branitelja i njihov mogući strah", kazao je predsjednik Ivo

Predsjednik je istaknuo kako je riječ o slučaju koji je ostao neriješen „u silnu broju slučajeva koji su se na neki način usklađivali između hrvatskog i srbijanskog pravosuđa". „Vidjeli smo, bilo je propusta i na našoj strani. Najprije trebamo u nas takve stvari spriječiti i vjerujem da je ovaj slučaj dobra pouka", rekao je predsjednik.

„Europska politika podrazumijeva suradnju sa susjedima pa i onda kad se u nekim stvarima ne slažemo, o njima treba razgovarati i na taj način doći do nekog rješenja pa i u ovom slučaju", zaključio je Josipović u vezi sa slučajem Purda.

Predsjednik je danas nazočio obilježavanju 18. obljetnice akcije "Peruća" u kojoj je oslobođen važan dio teritorija i spriječena, kako je rekao, "ozbiljna i velika zločinačka namjera da se rušenjem perućke brane vodenim valom pomete cijeli cetinski kraj.

Ministar branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić je istaknuo da su hrvatski branitelji „osjetljivi na svako narušavanje neprijepornih vrijednosti Domovinskog rata". Naglasio je da vlada čini sve kako bi se pozitivno riješio slučaj Tihomira Purde.

Predsjednik Udruge „Veterani 126. brigade" Boško Vladović pozvao je predsjednika da se zauzme za procesuiranje zločina koje su, kako je rekao, počinili četnici u cetinskoj krajini. „Nitko od njih nije procesuiran, a mi imamo njihove popise i molimo da se ne blati Domovinski rat", kazao je Vladović. Ratni zapovjednik akcije „Peruća" Zdravko Škarpa je pozvao da se „nikomu ne dopusti da Domovinski rat služi kao 'moneta za potkusurivanje'".

28.01.2011. 19:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh