« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PAHULJE NE PRESTAJU PADATI

Pulu i čitavu Istru pokrio gust snijeg

Prema podacima Policijske uprave istarske na prometnicama širom Istre potreban je pojačan oprez u vožnji

Snijeg počeo padati u Istri
Snijeg počeo padati u Istri (Željko Šop/CROPIX)
Više o

Pula

,

snijeg

,

Istra

Gusti snijeg počeo je večeras oko 19,30 sati padati u Puli i okolici te gotovo u cijeloj Istri. Temperature su oko nule, a ponegdje, naročito u unutrašnjosti Istre, snježni pokrivač je visok između 10 i 20 centimetara. U Puli su prve pahulje snijega zalepršale danas oko 12 sati, a snijeg se nakon nepunih dvadesetak minuta počeo zadržavati na tlu. Prestao je padati nakon sat vremena, a u popodnevnim satima kiša i susnježica su isprale svaki njegov trag dok je večeras snijeg ponovno počeo padati u cijeloj Istri.

Prema podacima Policijske uprave istarske na prometnicama širom Istre potreban je pojačan oprez u vožnji. Istarski ipsilon zatvoren je za kamione, a tijekom popodneva zatvorena je i pulska Zračna luka. Tijekom dana na istarskim prometnicama dogodilo se dvadesetak prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene i to jedna u Poreču, a dvije u Puli.

Snijeg paralizirao i Rijeku

U Rijeci i u široj okolici grada napadali snijeg izazvao je velike probleme u odvijanju prometa. Snijeg je u Rijeci počeo padati oko 14 sati te neprestano pada tijekom popodneva i večeri. Napadalo je oko 10 centimetara pa su na zasniježenim prometnicama automobili brojnih Riječana, nenaviklih na sniježne uvjete, ostali zaglavljeni ili se kreću u kolonama minimalnom brzinom. Unatoč upozorenjima i pravovremenim najavama, mnogo automobila na ulicama je danas bio bez ikakve zimske opreme.

Neke autobusne gradske i prigradske linije su u prekidu a na većini ostalih se prometuje uz značajna kašnjenja. Najveći problemi su na ulicama s većim nagibom prema krajnjim istočnim i zapadnim dijelovima grada te prigradskim naseljima. Sva vozila službe nadležne za čišćenje snijega su u pogonu. Po prognozi bi snijeg trebao nastaviti padati veći dio noći. Iz Rijeke prema Zagrebu vlak kasni dva sata u odnosu na vozni red te još uvijek nije krenuo a druge željezničke linije se odvijaju prema planu, doznaje se iz željezničkog kolodvora u Rijeci.

Prema podacima s riječkog autobusnog kolodvora autobusni promet prema Zagrebu se odvija uz minimalna kašnjenja dok su problematične linije prema kvarnerskim otocima, Istri i crkveničko-vinodolskom području. Autobusni promet s Krkom je u prekidu od početka padanja snijega popodne, za Novi Vinodolski također a autobusi za Istru kasne po sat do sat i pol. (hina/metro-portal)

17.12.2010. 23:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh