« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PULSKO SMEĆE

Pulski gradonačelnik čistio ulice od snijega i otpada

Radnici Herculanea su u štrajku jer su sindikati odbili ponudu gradonačelnika da umjesto božićnice od 2000 kuna isplati bon od 500 kuna

(Goran Šebelić/Cropix)
Više o

Boris Miletić

,

Herculanea

,

Pula snijeg

,

Pula smeće

Pulski gradonačelnik Boris Miletić te nekoliko pročelnika i direktor svih gradskih javnih poduzeća večeras su čistili ulice u središtu Pule te prikupljali komunalni otpad, umjesto radnika komunalnog poduzela "Herculanea" koji su od jutros u štrajku.

U pomoć su im došli labinski komunalci s jednim kamionom zapremine 22 tone, koji će smeće potom odvesti na odlagalište otpada u Labinu jer su radnici "Herculanea" blokirali i pristup pulskom odlagalištu smeća Kaštijunu.

Radnici "Herculanea" počeli su štrajk nakon što je propao pokušaj dogovora sindikata i gradonačelnika Miletića, jer su sindikati odbili njegovu ponudu da umjesto planirane božićnice od 2000 kuna radnicima isplati bon od 500 kuna.

Po riječima gradonačelnika Miletića pomoć u prikupljanju smeća obećale su nadležne komunalne tvrtke iz Vodnjana, Labina i Poreča, sve dok pulske službe ne prekinu štrajk.

Gradonačelnik Miletić novinarima je također izjavio da večerašnjim sudjelovanjem u akciji prikupljanja i odvoza otpada želi dokazati kako treba osigurati komunalni red u gradu jer se može dovesti u pitanje sigurnost i zdravlje ljudi.

"Vjerujem da će i sindikalne vođe uvidjeti da ovo stanje nije održivo", kazao je Miletić dodavši da je Grad Pula ponudio više nego što je mogao. "Mi smo sve odredbe kolektivnog ugovora ispoštovali te je legalnost ovog štrajka upitna, no to će odlučiti nadležne službe. Danas nisam došao raditi cirkus već samo pokazati koliko volim svoj grad", zaključio je Miletić. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 00:15:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh