« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
NOVE CIJENE

Prvo poskupljenje goriva u ovoj godini

Najviše su iznenađeni vozači koji koriste autoplin, jer je cijena litre te vrste goriva poskupila je najviše - za 24 lipe

Prvo malo poskupljenje
Prvo malo poskupljenje (Arhiva)
Više o

gorivo

,

poskupljenje goriva

,

nova cijena goriva

Cijene naftnih derivata u utorak su porasle za 10-ak lipa po litri. No ovog puta konkurencija je odlučila prodavati litru Eurodizela za lipu jeftinije nego Ina.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, na Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila litra Eurodizela stoji 8,12 kuna, što je za deset lipa skuplje nego do sada. Ina to gorivo prodaje za 8,13 kuna.

No koliko je liberalizacija tržišta uzela maha pokazuje i primjer Tifona. Na benzinskoj postaji na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu litru Eurodizela prodaju po staroj cijeni (8,02 kune), dok na postaji u Buzinu čak za manje od 8 kuna - cijena je 7,97 kuna. Stoga se postavlja pitanje ako ta benzinska postaja prodaje ovu vrstu goriva za manje od 8 kuna, zašto su svi ostali podigli cijene. 

Što se tiče Eurosupera 95, na Ininim, Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila cijena je skuplja za 10 lipa i sada stoji 8,62 kune. No, isto kao i kod Eurodizela, Tifon litru Eurosupera 95 na postaji na Horvaćanskoj prodaje po staroj cijeni od 8,52 lipe, a u Buzinu za 5 lipa jeftinije - 8,47 kuna.

Najviše su iznenađeni vozači koji koriste autoplin. Cijena litre te vrste goriva poskupila je najviše - za 24 lipe. Sada se prodaje za 3,73 kune. No, na dijelu Ininih postaja prodaje se i za 3,93 kune, još 20 lipa skuplje. Cijena loživog ulja porasla je za 10 lipa i sada se prodaje po cijeni od oko 4,43 kune.

27.01.2015. 11:54:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh