« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina
JAHANJE

Prvo kolo Balkanske dresurne lige ovaj vikend

Podržite domaće snage na međunarodnom natjecanju u dresuri konja

balkanska dresurna liga
Više o

Mira Milošević

Razvojem zemalja regije i približavanjem ulasku u Europsku Uniju javlja se potreba razvoja i dresurnog sporta kao i njegovo približavanje europskim i svjetskim standardima.

Stvaranjem balkanske lige želi se potaknuti napredak dresurnih jahača regije, te im se omogućiti da također predstavljaju svoje zemlje na prestižnim natjecanjima Europe i svijeta. Također jedan od ciljeva ovakvog projekta je potaknuti i suradnju jahaca zemalja sudionica kao i olakšati protok znanja i informacija.

Jahaci ce biti u mogucnosti odmjeriti svoje snage ekipno i individualno, te kroz sustav ocjenjivanja koji ce biti povjeren međunarodnim sucima i eminentnim sucima regije, dobit će uvid u ispravnost svog dosadašnjeg rada kao i smjernice za daljnji razvoj i rad.

Raspored događanja

Subota, 05.05.2010.

9:00 početak službenog dijela individualnog natjecanja 16:00 Lipicanska Barokna Raskoš - show program s konjima - nakon show programa pozivamo Vas na zajedničko druženje uz prigodni program

Nedelja 06.06.2010

9:00 početak službenog dijela ekipnog natjecanja

Nakon završetka službenog dijela:

- nastup Voltažera (gimnastika na konju)

- svečani defile i zatvaranje turnira

Dresurni sport u Hrvatskoj

Nedjelja, 07. 12.1997. smatra se povijesnim danom za dresurni sport u Hrvatskoj. Na taj dan održano je prvo državno prvenstvo u dresurnom jahanju u samostalnoj Hrvatskoj. Dogodilo se to nakon više od 30 godina kada su održavana državna prvenstva Hrvatske u dresuri i kada je tom disciplinom dominirao gosp. Stanko Rebić.

Ime koje je dominiralo hrvatskom dresurom je i gđa. Ivana Ljubić, peterostruka državna prvakinja, danas jedna od renomiranih dresurnih sudaca i trenera dresurnog jahanja.

Danas dresurnim jahanjem vladaju imena kao što su: Bela Petričanec (aktualna državna prvakinja seniori), Željko Helman (aktualni državni prvak mladi jahači), Amelie Kovač (aktualna državna prvakinja juniori), Vida Cvjetićanin (aktualna državna prvakinja uzdanice), Lucija-Lukrecija Sukić (aktualna državna prvakinja pony jahači), Iva Jurak, Dalibor Horvatic, Matea Šurbek i mnoga druga...

02.06.2010. 11:07:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh