« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
VRIJEME

Prvo kiša i snijeg, a zatim proljeće

Sumanuto se vrijeme nastavlja, pa nas tako očekuju dva dana niskih temperatura i obilnih padalina, da bi stiglo proljeće s visokim temperaturama

Vrijeme - sumanuto
Vrijeme - sumanuto (Arhiva)
Više o

vrijeme

,

prognoza vremena

Pritom će, osim kiše, biti i snijega, danas najprije samo u višim dijelovima, uglavnom Gorskog kotara i Like, a od večeri, i posebice noći, i na nižim nadmorskim visinama gorske Hrvatske, uz gotovo sigurno stvaranje snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 10 cm. 

Sutra je padanje snijega vrlo vjerojatno i u nizinama središnje Hrvatske, pa i zapadne Slavonije, gdje se također ne smije isključiti mogućnost stvaranja tanjega snježnog pokrivača. Snijega će sutra biti i u nekim planinama Dalmacije, a uz buru vjerojatno i mjestimice na sjevernom Jadranu, ponajprije oko Rijeke i Senja.

Najmanje oborina, ponegdje čak možda i nimalo, bit će u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnome Srijemu, gdje će u većini sljedećih dana najviša dnevna temperatura zraka biti među najvišima u Hrvatskoj.

Nakon današnje iznadprosječno visoke temperature, koja je u mnogim mjestima već ujutro bila viša nego što je u ovo doba godine uobičajena oko podneva, sutra će gotovo diljem Hrvatske biti hladnije. U Gorskome kotaru vjerojatno uz najvišu temperaturu zraka samo oko 0°C. 

U četvrtak je velika vjerojatnost najhladnijeg jutra u većini Hrvatske, uz temperaturu zraka mjestimice u unutrašnjosti i nižu od -5°C, ponajprije u gorskim krajevima. No, već tijekom dana zamjetno će zagrijati, a na još toplije vrijeme valja se pripremiti od petka do nedjelje, kada će najčešća najviša temperatura zraka biti uglavnom od 15 do 20°C.

11.02.2014. 14:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh