« Film
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
PFF

Prvi hrvatski 3D film u pulskoj Areni

Večeras će se po prvi puta u Areni prikazati prvi hrvatski 3D film Slučajni prolaznik Joze Patljaka u 21:30

U Arenu je montirano specijalno platno
U Arenu je montirano specijalno platno (Arhiva)
Više o

3D film

,

Pula film festival

,

Jozo Patljak

,

Slučajni prolaznik

Arena je spremna za premijeru prvog hrvatskog 3D filma! Večeras će se prikazati čak 2 filma u 3D tehnici, osim Slučajnog prolaznika Joze Patljaka prikazat će se i Čudesni Spider-Man Mark Webba u sklopu programa PoPularne Pulice. 

Jedan od najsuvremenijih projektora današnjice, uparen sa specijalnim objektivima i uređajima koji omogućuju prikazivanje 3D tehnologije, po prvi put u Areni dočarat će sliku u 3D tehnologiji. Zajedno s dorađenim neovisnim sustavom ozvučenja i specijalnog srebrnog ekrana, ove projekcije mogu biti zabilježene u analima hrvatske kinematografije, a i šire.

Naime, u svijetu po našim saznanjima ne postoji otvoreni prostor za 3D kino projekcije, gdje je projekcijska udaljenost veća od 70m. Nadalje, pravilo je da se u jednom prostoru prikazuje isključivo jedna od tehnologija, ili 2D ili 3D. Festival je prihvatio izazov te je sinoć u noći, nakon završenog redovnog programa u Areni, postavljeno specijalno platno za 3D. U 01:54 u noći započelo je podizanje platna, u 02:50 platno je bilo spremno za 3D kalibriranje, a netom prije svitanja u 04:48 puštena je prva 3D slika. Promijenjen je kompletan sustav, zajedno sa ekranom, koji će se po završetku večerašnjih projekcije demontirati i omogućiti nastavak festivala i prikazivanje u 2D tehnologiji.

Prva, a samim time i povijesna 3D projekcija prvog hrvatskog 3D filma, održat će se zahvaljujući sustavu REALD3XL, koji je gratis ustupio CINESTAR, najveći kino prikazivač u Hrvatskoj. Sponzor koji nam omogućava ovu prekretnicu u hrvatskom filmu je i LABORATORIJ MULTIMEDIJSKIH TEHNOLOGIJA u suradnji s BARCO-m.

Ono najzanimljivije jest da broj mogućih gledatelja ostaje isti, nema nikakvih dodatnih ograničenja te će 6 000 ljudi moći večeras uživati u čarima 3D efekta na otvorenom.

24.07.2012. 13:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh