« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
GRANICA

Prve skupine izbjeglica ušle u Hrvatsku

Kako su sinoć javljali mediji, autobusi s izbjeglicama su u Preševu dobili table na kojima je pisalo da voze u Šid, na granicu s Hrvatskom, a prvi su tijekom noći i stigli

Prve izbjeglice stigle u Šid
Prve izbjeglice stigle u Šid (Twitter)
Više o

izbjeglice

,

Šid

,

Tovarnik

Tijekom noći su prve izbjeglice stigle u Hrvatsku nakon što su srpske vlasti odlučile preusmjeriti izbjeglički val prema Hrvatskoj zbog potpunog zatvaranja mađarske granice prema Srbiji.

Prvi su stigli taksijima oko pet sati ujutro u Šid i odmah krenuli pješice prema Hrvatskoj, a tijekom jutra očekuje se dvadesetak autobusa iz Preševa koji su krenuli sinoć.

Nekoliko je izbjeglica preško granicu preko kukuruzišta i stiglo na privremeno odredište u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U Tovarniku je već spreman županijski stožer za zaštitu i spašavanja, kao i Crveni križ, a tijekom proteklih dana dopremljeni su kontejneri iz Gunje za prihvat i registraciju izbjeglica.

U Šidu su spremni za prihvat oko 250 majki s djecom u prostorijama bivše dječje bolnice Principovac koja se nalazi samo stotinjak metara od hrvatske granice.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sinoć je izjavio da Hrvatska ima spreman plan za prihvat izbjeglica, no odbio je govoriti o detaljima.

Živi bili pa vidjeli ...

16.09.2015. 07:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh