« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
LJESTVICA SKUPINE F

Prvaci svijeta nisu uspjeli svladati autsajdere s Novog Zelanda

Remi Italije i Novog Zelanda (1:1) još je jedan od pokazatelja kako velike nogometne reprezentacije sve više osciliraju

italija novi zeland sp 2010.
italija novi zeland sp 2010. (Getty Images)

U susretu drugog kola F skupine svjetskog nogometnog prvenstva reprezentacija Novog Zelanda je priredila senzaciju odigravši protiv aktualnih svjetskih prvaka Talijana 1:1. Novozelanđani su poveli golom Shanea Smeltza u sedmoj minuti, a izjednačio je Vincenzo Iaquinta iz jedanaesterca u 29. minuti.

U prvoj utakmici iz ove skupine Paragvaj je pobijedio Slovačku 2:0 golovima Enrique Vere (27) i Cristiana Riverosa (86). Nakon dva kola u vodstvu je Paragvaj s četiri boda, Italija i Novi Zeland imaju po dva boda, dok je na začelju Slovačka s jednim bodom. U posljednje kolu sastaju se Italija i Slovačka, te Paragvaj i Novi Zeland.

Nakon loše igre u prvom kolu protiv Paragvaja, aktualni svjetski prvaci su protiv jednog od najvećih autsajdera ovog prvenstva pružili još slabiju predstavu. Talijanski strateg Marcello Lippi je promijenio formaciju iz 4-2-3-1 u 4-4-2, a u drugom dijelu utakmice "Azzurri" su zaigrali i s tri napadača, no uspjeli su samo jednom slomiti bedem 'All Whitesa' i odličnog vratara Marka Pastona što je bilo dovoljno samo za remi.

>> Novi Zeland iznenadio remijem protiv Slovačke

Talijani su imali daleko više od igre, uputili su 23 udarca, a njihovi suparnici samo tri, imali su 15 kornera, dok Novi Zeland nije imao niti jedan, no ništa nije pomoglo. Lippi je samo nemoćno širio ruke kao da ne vjeruj da najbolja momčad s posljednjeg World Cupa ne može pobijediti 78. reprezentaciju svijeta koja tek drugi put u svojoj povijesti igra na svjetskom prvenstvu. Prvi put su nastupili na SP-u 1982. godine gdje su upisali sva tri poraza uz razliku pogodaka -12.

>> Paragvaj pobijedio slabašnu Slovačku 2:0

Novi Zeland je poveo golom napadača Gold Coast United nakon slobodnog udarca s 40-tak metara od talijanskog gola. Smeltz je sjajno iskoristio pogrešku Fabia Cannavara koji je loše reagirao na ubačenu loptu i samo je spustio za novozelandskog napadača kojeg je želio angažirati splitski Hajduk. Dvadeset minuta kasnije Italija je izjednačila. Smith je u kaznenom prostoru povukao De Rossija, a sudac Batres je pokazao na bijelu točku. Iaquinta je bez problema realizirao kazneni udarac. U ostatku utakmice igralo se praktički na jedan gol, no više nije bilo promjene rezultata, pa će Italija prolaz u osminu finala tražiti u zadnjem kolu protiv Slovačke. (hina/metro-portal)

ITALIJA - NOVI ZELAND 1:1

NELSPRUIT. Stadion Mbombela - 38.229 gledatelja, Sudac: Batres (Gvatemala);

Strijelci: 0:1 Smeltz (7), 1:1 Iaquinta (29 - 11m);

Žuti kartoni: Fallon (14), Smith (28), Nelsen (87)

ITALIJA: Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Pepe (od 46. Camoranesi 46), De Rossi, Montolivo, Marchisio (od 61. Pazzini 61) - Iaquinta, Gilardino (od 46. Di Natale 46). Izbornik: Marcello Lippi

NOVI ZELAND: Paston - Reid, Nelsen, Vicelich (od 80. Christie), Smith - Bertos, Elliott, Lochhead - Fallon (od 63. Wood), Killen (od 90. Barron) - Smeltz. Izbornik: Ricki Herbert

Ljestvica skupine F svjetskog nogometnog prvenstva:

Slovačka - Paragvaj 0:2 (0:1)

Italija - Novi Zeland 1:1 (1:1)

LJESTVICA:

1. Paragvaj 2 1 1 0 3:1 4

2. Italija 2 0 2 0 2:2 2

2. Novi Zeland 2 0 2 0 2:2 2

4. Slovačka 2 0 1 0 1:3 1

U trećem kolu 24. lipnja sastaju se Italija i Slovačka, te Paragvaj i Novi Zeland.

 

20.06.2010. 20:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh