« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TO JE POTICAJ

Za pobjedu nad Južnom Korejom nigerijski igrači dobivaju po 30,000 dolara

Čelnici NFF-a uvjereni su kako će novac biti dodatni motiv nogometašima Nigerije za pobjedu koja vodi u osminu finala

nigerija sp 2010.
nigerija sp 2010. (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Južna Koreja

,

SP 2010.

,

Nigerija

Vodstvo Nigerijskog nogometnog saveza (NFF) obećalo je svakom igraču po 30.000 dolara ukoliko u zadnjem kolu Nigerija pobijedi Južnu Koreju.

Premda je izgubila obje utakmice u skupini, Nigerija još uvijek nije izgubila sve izglede za plasman u osminu finala. U drugi krug je vodi pobjeda protiv korejske vrste, te trijumf Argentinaca protiv Grčke. "Vjerujemo kako će taj novac biti dodatni motiv za naše igrače," poručili su iz NFF-a dodavši kako bi u slučaju plasmana u drugi krug svaki igrač dobio dodatnih 12.500 dolara.

Zbog iznimne važnosti utakmice nigerijski izbornik Lars Lagerback je u potpunosti izolirao momčad zatvorivši treninge za medije, ali i dužnosnike Nigerijskog saveza. Vratar trening kampa zatvorena su čak i predsjedniku NFF-a Sani Lulu. "Treba nam mir i potpuna koncentracija," poručio je švedski stručnjak.

>> Nigerijac Sani Kaita dobio prijetnje smrću

Osiguranje oko nigerijske reprezentacije dodatno je postroženo i zbog prijetnji smrću koje posljednjih dana dobiva Sani Kaita, tragičar utakmice protiv Grčke. Veznjak Monaca na posudbi u Alaniji iz Vladikavkaza našao se na udaru nigerijske javnosti zbog crvenog kartona dobivenog zbog udaranja Vassillisa Torosidisa. Grci su iskoristili igračku prednost i pobijedili 2:1.

>> Južna Koreja pobijedila bivše prvake Europe

"Kaita je dobio više od 1.000 prijetećih poruka. U nekima mu se prijeti i smrću," kazao je glasnogovornik Peterside Idah dodavši kako je sve prijavljeno policiji, no Kaita nije previše zabirnut. "Nakon utakmice protiv Grčke nisam cijelu noć spavao. Sve ovo me potreslo, no ne strahujem za svoj život. Bog će odlučiti hoću li živjeti ili ne," kazao je Kaita.

20.06.2010. 17:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh