« Spektakli
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
KOLEKCIONARI

Prva snimka Bowiea na dražbi

Bowie je zaslužio reputaciju jednog od inovativnijih glasova u rock glazbi kroz cijelih pola stoljeća karijere u kojoj je eksperimentirao sa soulom, discom i jazzom

Prva poznata snimka legende...
Prva poznata snimka legende... (Arhiva)
Više o

dražba

,

David Bowie

,

prva snimka

,

The Konrads

Prva poznata snimka Davida Bowieja koje je snimio kao šesnaestogodišnji pjevač u bendu The Konrads idu na dražbu, javlja u utorak BBC.

Aukcijska kuća Omega u sjevernozapadnoj Engleskoj objavila je da će originalna vrpca biti ponuđena na prodaju 11. rujna s očekivanom cijenom od deset tisuća funti.

Pjesma "I Never Dreamed' snimljena je u studiju 1963. kada je grupa The Konrads pitala Bowieja, tada Davida Jonesa, da bude glavni vokal.

Harmoničnu rock 'n' roll pjesmu u duhu klasičnih Beatlesa, "I Never Dreamed' ponudili su izdavačkoj kući Decca, no ugovor nisu dobili.

Bubnjar Konradsa David Hadfield je rekao da je "David najbolja osoba koja će tu pjesmu otpjevati i dati joj pravu interpretaciju".

"Tako je nastala prva prava snimka Davida Jonesa (Bowieja) koju je otpjevao prije 55 godina!", izjavio je on.

Iz aukcijske kuće kažu da je snimka nedavno pronađena u potkrovlju.

Bowie je ubrzo nakon toga napustio grupu The Konrads i status zvijezde stekao šest godina poslije kada je kao solo glazbenik objavio pjesmu "Space Oddity" u kojoj je riječ o fiktivnom astronautu Major Tomu.

Bowie je zaslužio reputaciju jednog od inovativnijih glasova u rock glazbi kroz cijelih pola stoljeća karijere u kojoj je eksperimentirao sa soulom, discom i jazzom.

Umro je od raka 2016., dva dana nakon što je na 69. rođendan izašao njegov zadnji album.

25.07.2018. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh