« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
opet rade

Prva radna nedjelja za dućane

Od prvog lipnja sve prodavaonice mogu raditi i nedjeljom od 7 – 14 sati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

rad nedjeljom

,

neradna nedjelja

Sindikati nisu oduševljeni, jer smatraju da će se nastaviti praksa poslodavaca da ne plaćaju dodatno rad nedjeljom, ne daju slobodne dane tijekom tjedna i obnoviti problem rada na crno. Stoga je predsjednica sindikata trgovine Hrvatske Dragica Mišeljić pozvala poslodavce da promijene odnos prema zaposlenicima, jer će sindikati pažljivo pratiti situaciju.

Prema Zakonu o trgovini koji je stupio na snagu 1. siječnja, od 1. lipnja do 1. listopada te u tijeku prosinca sve prodavaonice mogu raditi nedjeljom od 7 do 14 sati, a iznimno svaki dan od 0 do 24 sata mogu raditi benzinske postaje, prodavaonice na graničnim prijelazima, autoodmorištima, kolodvorima, zračnim lukama, pristaništima i slično.

Tijekom cijele godine nedjeljom od 7 do 14 sati mogu raditi vlasnici štandova i klupa za prodaju cvijeća i svijeća izvan tržnica, kiosci, pekarnice i slično. Isto tako mogu raditi i prodajni objekti u sklopu bolnica, hotela, toplica i sličnih institucija.

Tek se treba napraviti analiza tko je danas otvorio vrata svojih trgovina, jer je Konzum najavljivao da će otvoriti manje od pola a trgovački centri koji ne prodaju prehrambene proizvode govorili su da uopće neće otvoriti zbog kratkog radnog vremena. (metro-portal)

07.06.2009. 10:37:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh