« Fun
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
AUSTRIJSKI REKORDI

Provozao se najduži lanac biciklista sa sladoledima

Ukupno 438 biciklista povezanih u lanac jelo je sladoled i ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda, a održan je i najveći broj koncerata u 24 sata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Guinnessova knjiga rekorda

,

lanac biciklista sa sladoledima

,

najviše koncerata u 24 sata

Najduži lanac biciklista koji su jeli sladoled, oformljen u malom austrijskom mjestu Fohnsdorf, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda, objavila je u subotu agencija APA.

Događaj koji je organiziran u sklopu biciklističke utrke u dobrotvorne svrhe okupio je ukupno 438 biciklista svih godišta, koji su povezani u najduži lanac osoba sa sladoledima. Time je preteknut prethodni rekord postavljen u Beču kada je 'lančani sladoled' jelo 420 sudionika.

Još je jedan bizaran svjetski rekord u subotu postavljen u Austriji. U Štajerskoj je jedan mjesni glazbenik, Michael Schimpel, odlučio održati maksimalni broj koncerata u 24 sata. Koncertni maraton Schimpel je počeo u petak u podne u Grazu, a do subote u podne izveo je 51 koncert u prosječnom trajanju od 15 minuta. Tridesetdvogodišnji pjevač i gitarist završio je pothvat zadovoljan, ali nije izbjegao žuljevima i upali tetiva.

Izvor: Hina

15.08.2009. 20:16:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh