« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
AFERA SPICE

Protiv Damira Polančeca podignuta još jedna optužnica

Damir Polančec i još sedmorica bivših čelnika i poslovnih partnera Podravke optuženi su jer su oštetili tvrtku za najmanje 400 milijuna kuna

Damir Polančec
Damir Polančec (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Damir Polančec

,

Podravka

,

Srđan Mladinić

,

Darko Marinac

,

Zdravko Šestak

,

Milan Horvat

,

Saša Romac

,

Josip Pavlović

,

afera Spice

,

Zoran Marković

Protiv Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, kao i protiv još sedmorice bivših čelnika i poslovnih partnera Podravke USKOK je podigao još jednu optužnicu. Tereti ih da su od 2005. do listopada 2009. raznim malverzacijama oštetili Podravku za najmanje 400 milijuna kuna.

Nakon dugotrajne istrage USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu osmoricu optužio za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganje i poticanje na te zlouporabe te protuzakonito posredovanje.

>> Nitko zasigurno nije znao što Polančec radi

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama USKOK-a navode se samo inicijali i godina rođenja optuženih, no doznaje se da su uz Polančeca optuženi bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović, Saša Romac, zatim vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te odvjetnik Zorana Markovića.

Polančeca se tereti da je kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva te predsjednik Upravnog odbora HFP-a koji odlučuje o prodaji 26 posto dionica Podravke u državnom vlasništvu, zajedno s Marincem i Horvatom povezao ostale okrivljenike kako bi stekli većinski udjel u Podravki. Riječ je o u javnosti poznatoj "aferi Spice".

09.09.2010. 15:55:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh