« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
VARŠAVSKA POD OPSADOM

Prosvjednici se potpisuju na transparent "Bandića na referendum"

VIDEO: Ovim prosvjedom završava naša procesija po institucijama; vraćamo se glavnom krivcu, Milanu Bandiću, rekao je predsjednik Zelene akcije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

Milan Bandić

,

varšavska prosvjed

Ostavku gradonačelnika Milana Bandića tražio je približno 1000 građana, koji su se okupitli na križanju Gundulićeve i Masarykove ulice na novom prosvjedu protiv izgradnje ulaza u podzmenu garažu u pješačkoj zoni Varšavske ulice. Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević je pozvao građane, da se potpišu na veliki transparent "Bandića na referendum", kojega će odnijeti pred gradsku skipštinu, kako bi simbolično započeli postupak za jesenski referendum o povjerenju gradonačelniku Bandiću.

Ovim prosvjedom završava naša procesija po institucijama i vraćamo se glavnom krivcu za Varšavsku, a to je gradonačelnik Bandić, rekao je Tomašević.

Bandić je najodgovorniji za ovaj kaos. U svibnju je 3000 građana tražilo njegovu ostavku  a on se nije ni osvrnuo. Danas ćemo pokrenuti postupak kojim ćemo tražiti od Skupštine da se pokrene referendum za Bandićevu ostavku", rekao je okupljenima Tomašević. Upitao je gdje, je inače sveprisutni Bandić, te rekao, kako se gradonačelnik „sakrio se u mišju rupu", na što su okupljeni počeli skandirati:"Ostavka! Ostavka!".

„Pitam se gdje je ovih dana jer je inače sveprisutan u gradu. Nikako se suoči s posljedicama svog političkog rada. Potrudit ćemo se da prije ili kasnije ode s gradonačelničke funkcije", rekao je Tomašević.

Nakon potpisivanja na ogromni transparent prosvjednici su se uputili prema gradskoj skupštini, gdje je za utorak najavljena izvanredna skupština grada Zagreba na kojoj će raspravljati o aktualnom stanju u Varšavskoj ulici, gdje su prošli tjedan uz jako policijsko osiguranje, koje je privelo više od 150 prosvjednika, na zahtjev grada počeli kopati ulaz u garažu za budući poslovno-stambeni kompleks Cvjetni prolaz privatnog investitora Tome Horvatinčića.

19.07.2010. 20:44:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh