« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
SLUČAJ VARŠAVSKA

Prosvjednici s koferima u rukama krenuli po Bandićevu ostavku

Nekoliko tisuća prosvjednika i aktivista stali su pred zgradom DORH-a i nastavili prema Gradskom poglavarstvu

Varšavska prosvjed
Varšavska prosvjed (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

varšavska prosvjed

,

Veliki božićni sajam knjiga

Prosvjedi za Varšavsku ulicu nastavljaju se. Prosvjednici i aktivisti okupili su se poslijepodne u Varšavskoj ulici, i to s kartonskim koferima u rukama kojima poručuju gradonačelniku Milanu Bandiću da pokupi svoje kofere i ode s čela Zagreba.

Oko 18.20 sati krenuli su pješice prema zgradi Državnog odvjetništva u Gajevoj ulici, a od tamo će nastaviti prema zgradi Poglavarstva grada Zagreba kako bi od gradonačelnika zatražili ostavku.

Okupilo se nekoliko tisuća prosvjednika, a na prvoj stanici, ispred zgrade DORH-a, ostavili su golemi gumeni otčepljivač. Naime prije mjesec i pol dana aktivisti udruga Pravo na grad i Zelena akcija USKOK-u su predali dvije kaznene prijave protiv Bandića zbog zlouporabe položaja i sklapanja štetnog ugovora s Hoto grupom. Pritom su pjevali 'Zagreb je začepljen grad, hajde odčepi ga sad'.

Milan Bandić u međuvremenu pakira svoje kofere, ali samo za put do Pečuha, što je danas posebno i naglasio. Slučaj Varšavske ulice komentirao je u svom stilu:

''Pa ne odlučujem ja o tome kada će početi radovi i što će se tamo raditi. U ovome gradu postoje prostorno-planska dokumentacija po kojoj se radi, postoji procedura i zakon. Nije gradonačelnik Batman i nije svemogući da odlučuje gdje će se i što će se kopati i koliko će se raditi.''

20.05.2010. 18:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh