« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SUKOBI S POLICIJOM

Prosvjedi protiv nuklearnog otpada u Njemačkoj sve nasilniji

Prosvjedi protiv transporta nuklearnog otpada u Njemačkoj su se zaoštrili, a u više navrata je došlo do sukoba između policije i prosvjednika

Prosvjed protiv nuklearnog otpada
Prosvjed protiv nuklearnog otpada (Getty Images)
Više o

Njemačka

,

prosvjedi

,

nuklearni otpad

"Prosvjednici su u blizini kolodvora Dannenberg na kojem bi spremnici s atomskom otpadom trebali biti prebačeni na kamione zauzeli kolosjek a djelomično su izvadili i šljunak između tračnica kako bi onemogućili prolazak kompozicije", priopćila je policija.

Prilikom pokušaja uklanjanja prosvjednika s kolosjeka je došlo do sukoba s policijom koja je upotrijebila suzavac i palice. Prosvjednici su uzvratili signalnim streljivom i pirotehničkim sredstvima, stoji u priopćenju policije.

Policija i prosvjednici su se sukobili i prilikom blokade nekoliko prilaznih cesta. Pritom je, kako javlja državna tlevizijska postaja ARD zapaljeno jedno oklopno policijsko vozilo a među prosvjednicima ima i ozlijeđenih.

Prosvjedi su upereni protiv prijevoza atomskog otpada iz pogona za preradu u francuskom La Hageu u privremeno odlagalište u Gorlebenu. Prosvjedi prate svaki od ovih transporta još od početka primjene ove prakse 1994. a ove godine se s 50.000 očekuje dosad najveći broj prosvjednika. (hina/metro-portal)

07.11.2010. 18:10:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh