« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
ne smradu

Prosvjed protiv gradnje spalionice u Zagrebu

Bandić obećao da neće protiv volje građana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

prosvjed

,

Zelena akcija

,

Uzor

,

spalionica otpada

Šezdesetak aktivista udruga za zaštitu okoliša Zelene akcije i Uzora prosvjedovalo je danas pred zgradom zagrebačkog Poglavarstva protiv gradnje spalionice otpada u Resniku.

Po riječima predsjednika Zelene akcije Tomislava Tomaševića prosvjednici su odlučili gradonačelniku Milanu Bandiću uručiti veliki crtež uha kako bi bili sigurni da će čuti njihovu alternativu spalionici, koja bi bila jedina u Hrvatskoj.

Dodao je kako umjesto spalionice opasne za zdravlje Zelena akcija i Uzor predlažu održiv sustav gospodarenja otpadom. To uključuje mjere za smanjenje nastanka otpada, recikliranje i kompostiranje te mehaničko-biološku obradbu ostalog otpada, istaknuo je, napomenuvši da takva rješenja imaju druge županije.

Objasnio je da su prosvjedom reagirali na mnogobrojne izjave gradonačelnika Bandića, koji uporno tvrdi kako još nije čuo alternativu gradnji spalionice te kako ona ne postoji.

Kako veliki crtež nisu uspjeli uručiti, na "urudžbenom" su za gradonačelnika ostavili dopis i mali crtež uha, te zatražili sastanak s njim, rekao je Tomašević.

Gradonačelnik Bandić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva izjavio da aktiviste nije primio jer se nisu najavili, te da će ih primiti kao i svakog građanina kad to zatraže. Prosvjednicima je poručio da dobro čuje, a o gradnji spalionice odlučit će građani.

"Ništa ne ćemo raditi mimo volje ljudi", objasnio je Bandić, a o tome hoće li građani odlučivati o spalionici na referendumu, rekao je kako će "vidjeti na jesen nakon predstavljanja programa i javne rasprave". (HINA)

11.09.2008. 19:04:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh