« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
BOŽIĆNI KONCERT

Proslavljen 22. Božić u Ciboni

GALERIJA - Božić u Ciboni ove je godine posvećen obitelji, prihod s koncerta bit će namijenjen za potrebite obitelj

Božić u Ciboni
Božić u Ciboni (Biljana Gaurina / CROPIX)
Više o

koncerti

,

božićni koncert

,

Božić u Ciboni

Tradicionalni blagdanski koncert "Božić u Ciboni" večeras je po 22. put održan u Košarkaškom centru Dražena Petrovića, a ove je godine posvećen obitelji. Kao i ranijih godina, prigodnu čestitku izrekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, podsjećajući da Crkva danas uz blagdan Sv. Stjepana slavi i svetkovinu Svete obitelji koja pada prve nedjelje nakon Božića.

"Božić i obitelj idu zajedno jer se i Isus rodio u okviru obitelji. Obitelj je središnja ustanova društva, na njoj sve stoji. Solidne obitelji su naša snaga zato se posebno radujemo što je papa Benedikt XVI. prihvatio naš poziv i što nam dolazi iduće godine za nacionalni dan obitelji", istaknuo je Bozanić.

"Mi ćemo se za taj radosni susret pripremati pod sloganom 'Zajedno u Kristu'", kazao je Bozanić dodajući da Papa svojim posjetom Hrvatskoj želi dati "podršku našim obiteljima" i ukazati na važnost obiteljskog života.

Uz kardinala Bozanića više od pet tisuća posjetitelja u Domu Dražena Petrovića te gledatelje koji su koncert pratili putem HRT-a pozdravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, poželivši svima više tolerancije, zajedništva i praštanja unatoč krizi i općem pesimizmu.

Prihod s koncerta bit će namijenjen za potrebite obitelji.

Uz brojne crkvene dostojanstvenike i uglednike iz političkog i javnog života na koncertu je bio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije osječko-đakovački nadbiskup Marin Srakić te potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Tradicionalne božićne pjesme izvodili su Tereza Kesovija, Marko Perković, Dražen Žanko, Jacques Houdek, Renata Sabljak, Franka Batelić, Kvartet "Gubec", Klapa "Sagena", Ženska klapa "Dišpet", Najbolji hrvatski tamburaši, "Šokci za 5", Dječji zbor "Stepinčevi mališani", Hrvatsko pjevačko društvo "Kalnik" Križevci, Katedralni zbor Križevci i župni zborovi uz pratnju Revijalnog orkestra HRT-a pod ravnanjem Zdravka Šljivca.

Posebni gosti bili su glazbene obitelj Vukašinović iz Velike sa šesnaestero djece te obitelji Šoša iz Zagreba i Fortuna iz Križevaca. Organizatori koncerta su Zagrebačka nadbiskupija, Glas Koncila, Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, KK Cibona i HRT.(hina/metro-portal)

27.12.2010. 08:08:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh