« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
kaptol se ne buni

Proračun za 2010. Crkvi namijenio 18,5 milijuna kuna manje

Dio tih sredstava će se preraspodijeliti na prihvaćeni amandman 30. zastupnika IDS-a za izgradnju Studentskog kampusa u Puli

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Crkva

,

Kaptol

,

IDS

,

proračun 2010.

,

preraspodjela sredstava

Hrvatska Vlada razmotrila je na današnjoj sjednici amandmane zastupnika na prijedlog državnog proračuna i prihvatila tri amandmana zastupnika IDS-a i HDSSB-a.

Vlada je razmotrila 72 amandmana koje su podnijeli zastupnici HNS-a, IDS-a i HDSSB-a na prijedlog državnog proračuna za 2010. godinu. Ukupna vrijednost zahtjeva u tim amandmanima je 4 milijarde i 751 milijun kuna. Vlada RH je nakon rasprave usvojila tri amandmana zastupnika IDS-a i HDSSB-a. Njihova ukupna vrijednost je 18 milijuna i 500 tisuća kuna, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Preraspodjela sredstava za tu namjenu u proračunu za 2010. godinu izvršila bi se, prema prijedlogu Vlade, a uz suglasnost Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj, s pozicije ostvarenja izvršenja obveza iz bilateralnog ugovora sa Svetom Stolicom. Tim prijedlogom, sredstva namijenjena Crkvi u proračunu za 2010. godinu smanjit će se za 18 milijuna i 500 tisuća kuna.

Prema prijedlogu Vlade RH ta će se sredstva preraspodijeliti na prihvaćeni amandman 30. zastupnika IDS-a za izgradnju Studentskog kampusa u Puli u iznosu od 5 milijuna kuna.

Također, Vlada RH je usvojila amandman 47. zastupnika HDSSB-a kojim je predviđeno 9 milijuna kuna za izgradnju osnovnih škola u Slavonskom Brodu i to OŠ Podcrkavlje, OŠ Antun Mihanović - područna škola Mali Pariz, OŠ Đuro Pilar i Brodsko Vinogorje.

Vlada RH je odlučila prihvatiti i amandman broj 65. zastupnika IDS-a te je za izgradnju i uređenje prostora Hitne službe Opće bolnice Pula predviđeno 4 milijuna i 500 tisuća kuna, stoji na kraju priopćenja sa sjednice Vlade RH. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 20:25:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh