« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ODBAČENA INICIJATIVA

Propao pokušaj izglasavanja nepovjerenja crnogorskoj vladi

Crnogorski parlament nije prihvatio prijedlog oporbe da se vladi Mila Đukanovića izglasuje nepovjerenje

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Vlada

,

Crna Gora

,

Milo Đukanović

,

nepovjerenje

Nakon cjelodnevne rasprave voljom vladajuće koalicije odbačena je inicijativa koju je u ime oporbe pokrenuo Pokret za promjene Nebojše Medojevića, čime je Đukanovićeva vlada dobila daljnje povjerenje.

Čelnik toga pokreta Medojević je, obrazlažući inicijativu svoje stranke da se vladi izglasuje nepovjerenje, kao glavne razloge naveo loše sigurnosno stanje u državi i neučinkovitost državnih tijela u borbi protiv organiziranog zločina i korupcije. Stoga je pozvao ostale oporbene stranke te stranke iz vladajuće koalicije da glasuju za ostavku Đukanovićeve vlade.

Medojević smatra da izvršna vlast s Đukanovićem na čelu nema političku snagu i moć da se odupre pritiscima raznih lobija, među kojima i onih koji dolaze iz kriminalnog podzemlja.

Odgovarajući na oporbene optužbe, Đukanović je ustvrdio da je Crna Gora stabilna i sigurna država koja ubrzano usvaja i promiče europske i euroatlantske vrijednosti te da je to dokaz da je na pravom putu. To, tvrdi, i najbolje pobija oporbene ocjene da je Crna Gora "sigurna kuća za organizirani zločin".

Đukanović je uvjeren da su ocjene europskih dužnosnika i institucija da je Crna Gora pozitivan primjer najbolja potvrda ispravne politike njegove vlade i poticaj za nastavak reformi.

Pozvao je građane da više vjeruju svojim očima i izvješćima međunarodnih promatrača, nego oporbenim ocjenama crnogorske stvarnosti. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 21:18:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh