« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
RASKID UGOVORA

Propali 'Volim nogomet' i dvoransko prvenstvo

Udruga Prve HNL zbog gubitaka raskida ugovor s HTV-om, a slična je situacija i s Dvoranskim prvenstvom oko kojeg nema konsenzusa

Skupština: Branko Laljak (Inter), Robert Markulin (Slaven Belupo), Mario Marković (Croatia Sesvete)
Skupština: Branko Laljak (Inter), Robert Markulin (Slaven Belupo), Mario Marković (Croatia Sesvete) (Nenad Dugi/Cropix)
Više o

HTV

,

Volim nogomet

,

Udruga Prve HNL

,

Dvoransko prvenstvo Hrvatske

Zbog gubitka od 350 tisuća kuna Udruga nogometnih prvoligaša odlučila je raskinuti ugovor sa Hrvatskom televizijom o emitiranju emisije "Volim nogomet" u kojoj su gledatelji mogli pratiti kombinirane prijenose utakmica hrvatskog prvenstva, objavljeno je na današnjoj konfereniciji za novinare nakon sjednice skupštine Udruge Prve HNL. Također, rečeno je kako se ove sezone neće održati Dvoransko prvenstvo Hrvatske, koje je trebalo biti na rasporedu početkom siječnja.

Ugovor za emisiju "Volim nogomet" bit će raskinut nakon završetka jesenskog dijela prvenstva (5. prosinca), a odluku o raskidu ugovora jednoglasno su donijeli predstavnici svih prvoligaša.

Ujedno, predstavnici Udruge prvoligaša pokrenut će pregovore sa HTV-om o sklapanju novog ugovora koji bi bio financijski povoljniji za prvoligaše.

Predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin kazao je kako će Udruga u pregovorima o novom ugovoru za emisiju "Volim nogomet" tražiti da HTV preuzme sve troškove realizacije emisije, zatim da se poštuju termini koji odgovaraju prvoligašima, te da se dogovori fiksni iznos koji će HTV isplatiti Udruzi za emitiranje emisije "Volim nogomet".

U hrvatskim medijima je objavljeno da će Udruga tražiti oko 400 tisuća kuna od HTV-a po svakoj emisiji. Markulin je potvrdio da su se članovi Udruge dogovorili koliki će taj iznos biti, ali nije htio govoriti o točnim brojkama.

Napomenuo je da je Udruga akumulirala gubitak od 350 tisuća kuna za prvih osam ovosezonskih emisija "Volim nogomet". Dodao je i kako svaki klub u prosjeku godišnje gubi oko 500 tisuća kuna na ulaznicama kao posljedicu emitiranja emisije "Volim nogomet".

"Članovima Udruge to je neprihvatljivo. To je kao da ste vi glavna zvijezda filma, i umjesto da za to budete plaćeni, vi morate platiti što ljudi gledaju film u kojem vi igrate glavnu ulogu", rekao je Markulin.

Na tiskovnoj konferenciji istaknuto je kako se u dosadašnjem tijeku prvenstva prosječna posjećenost utakmica smanjila za skoro tisuću gledatelja po utakmici, sa prethodnih 3148 na današnjih 2202 gledatelja po utakmici.

Na snazi i dalje ostaje osnovni ugovor Udruge prvoligaša i HTV-a kojim je definiran prijenos derbija u svakom kolu i jednosatna emisija sa izvješćima sa svih utakmica hrvatskog prvenstva, dodao je Markulin.

Danas je objavljeno i kako se ove sezone neće održati Dvoransko prvenstvo Hrvatske, kojem je od 5. do 10. siječnja trebao biti domaćin Split. Dvoranskog prvenstva neće biti jer klubovi nisu mogli postići konsenzus u vezi njegova održavnja.

Na novinarski upit da komentira izjavu pomoćnika ravnatelja HTV-a Bože Sušeca da emisija "Volim nogomet" smeta nekim ljudima jer jamči regularnost natjecanja, Robert Markulin je kazao: "To je neozbiljna izjava".Za klubove je najsporniji termin održavanja Dvoranskog prvenstva, zatim mogućnost ozljeda igrača, te upitan financijski efekt, rekao je Markulin, dodavši kako je prošlosezonsko izdanje Dvoranskog prvenstva, koje je održano u Zadru, donijelo Udruzi prvoligaša minus od 300 tisuća kuna.

Markulin je izvijestio i da će Udruga prvoligaša tražiti odgodu primjene dijela Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a vezano uz postavljanje video nadzora na stadionima i brojača ulaznica.

Naime, postavljanje video nadzora i brojača ulaznica klubovi nisu u stanju financirati u ovom trenutku, odnosnno do početka sljedeće sezone, pojasnio je Markulin. (hina/metro-portal)

18.11.2009. 17:34:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh