« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KRAJ POSLA

Propala prodaja Saaba, GM najavaio otpuštanje svih radnika

General Motors odredio je rok do kraja prosinca kako bi se donijele odluke o budućnosti švedske podružnice čijih 3.400 radnika od siječnja ostaje bez posla

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

General Motors

,

Saab

Američki automobilski div General Motors u petak je priopćio da su sva nastojanja vezana uz prodaju njegove posrnule švedske podružnice Saab propala, te je najavio kraj svih poslovnih operacija te kompanije.

Američka tvrtka sa sjedištem u Detroitu priopćila je da obustavlja sve poslovne operacije Saaba i najavila otpuštanje svih 3.400 zaposlenika tog švedskog proizvođača od siječnja.

Samo par dana prije ove objave GM je signalizirao mogućnost prodaje Saaba nizozemskom proizvođaču automobila Spyker Cars. Izvršni direktor GM-a Ed Whitacre u utorak je izjavio kako "ima osjećaj" da je moguć sporazum sa Spyker Carsom.

GM je odredio rok do kraja prosinca za odluku o budućnosti Saaba.

Prošli se mjesec konzorcij okupljen oko grupacije Koenigsegg, malog švedskog proizvođača izuzetno luksuznih sportskih automobila, neočekivano povukao iz pregovora s GM-om, dovevši u pitanje budućnost Saaba.

GM je prvi udio u švedskoj kompaniji, jednom od najmanjih proizvođača automobila u Europi, kupio još početkom devedesetih godina prošlog stoljeća da bi 2000. preuzeo potpunu kontrolu nad kompanijom. (hina/metro-portal)

18.12.2009. 17:44:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh