« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Tajna obitelj

Pronađeno 39 živućih Hitlerovih rođaka?

Belgijski istraživači tvrde kako su u maloj austrijskoj regiji pronašli dokaze Hitlerovih rođaka koji su još uvijek živi.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Austrija

,

Adolf Hitler

,

rođaci

Analizirajući zaboravljene opuške cigareta iz malog sela u Austriji, korištene salvete iz jednog restorana brze hrane u New Yorku te snop pisama koja su prije 30 godina poslana iz Francuske, belgijski znanstvenici tvrde kako su po prvi put otkrili sve živuće rođake Hitlera.

Uz troje koji žive u SAD-u i koji su otprije poznati javnosti, znanstvenici Marc Vermeeren i Jean-Paul Mulders tvrde da su uspjeliući u trag još 36 rođaka koji i dalje žive u Austriji gdje je Hitler rođen. I premda tvrde kako su proveli detaljnu istragu, njihovo otkriće još nije potvrđeno.

Vermeen, inače državni službenik, te Mulders, novinar, pratili su troje pra-praunuka Hitlerovog oca Aloisa koji žive na Long Islandu koristeći lažno prezime Stuart-Houston. Dvoje rade kao vrtlari dok je treći umirovljeni psiholog koji pomaže veteranima Vijetnamskog rata.

Belgijanci su ih motrili sedam dana i noći, te su pratili 60-godišnjeg psihologa koji je u jednom restoranu brze prehrane u New Yorku ostavio korištenu salvetu. Te nalaze usporedili su s Hitlerovom DNK koju čuvaju u hermetički zatvorenoj, metalnoj posudi. Opušci cigareta došli su od Hitlerovih rođaka iz Austrije, ali istraživači nisu dodatno elaborirali nalaze DNK s pisama iz Francuske niti kako su ona došla u njihov posjed.

˝Američki rođaci složili su se da neće imati djece kako bi se zaustavila Hitlerova loza, te su obećali objaviti knjigu o svojem životu prije nego što umru˝, objašnjava Mulders dok se Vermeeren nadovezuje da oni iz Austrije pokušavaju sakriti svoje porijeklo. Naime promijenili su prezime u Hüttler, Hietler ili Heidler što su vrlo česta austrijska prezimena kojih je pun telefonski imenik.

˝Svi Hüttleri koji žive u austrijskoj regiji Waldviertel daljnji su Hitlerovi rođaci, premda to mnogi od njih uopće ne znaju jer su njihovi očevi  ili djedovi promijenili prezime, a da im nisu rekli. Unatoč tome, mnogi uopće nemaju fizičke sličnosti s Hitlerom˝, tvrdi Vermereen.

Hitler je umro bez potomaka. Oženio je svoju priležnicu Evu Braun 1945. samo nekoliko sati prije samoubojstva.  Njegovi rođaci koji žive u Austriji čuvali su tajnu svojeg porijekla generacijama. Belgijski istraživači ipak nisu objavili detalje o njihovim identitetima i lokacijama gdje žive.

Još jedan istraživač koji je proučavao Hitlerovu lozu jest autor Ralf Jahn, koji tvrdi da su mentalne bolesti unutar nje bile čest slučaj. Führer je bio zgrožen kada je shvatio da bi ova strašna tajna mogla dospjeti u javnost. Njegova rođakinja smaknuta je u logoru jer je patila od shizofrenije.

˝Nije ni čudo da je Hitler toliko nastojao sakriti svoje porijeklo. Čovjek koji je sanjao o novoj rasi nadljudi sam je bio potomak seoske obitelji. S iznimkom njegovog oca, nitko od rodbine nije putovao izvan regije Waldviertel, a njihova geneologija okuražena je međusobnim brakovima i nasljednim bolestima˝, objašnjava Jahn. 

15.09.2009. 18:08:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh