« Fun
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
kraj sage

Pronađeni i objavljeni topnički dnevnici!

Dragocjene dokumente nije skrivala ni država ni generali nego su ih čuvali Mile i Pero

(krule.blog.hr)
Haški sud i premijerka Kosor večeras će mirno spavati - topnički dnevnici više nisu prepreka Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, a glavni tužitelj Brammertz više nema razloga za blokadu pregovora.

Za cijelu strku su krivi Mile i Pero koji su skrivene dnevnike tek sad objavili. Samostalno su ih napisali na stranicama građevinskog dnevnika. Njihov zapis datira od 5. kolovoza 1995, a u njemu, između ostaloga, stoji: "Mile mi dodaje granatu, a ja ju stavljam u top. Mile ispaljuje granatu. Tako cijeli dan."

U "topničkom dnevniku" stoji i kako je Mile šepajući nosio granate, vikao da ga boli noga i pitao tko je sakrio rakiju. Nekoliko dana kasnije Pero navodi: "Eno Mile, skroz prošvika. Po cijeli dan pije konjak i žvače buniku. Eno ga, trči gol po livadi i viče 'Ja sam tranzistor'. Dva dana već ne pucamo. Alo, komanda - što dalje?".

Svi dokumenti objavljeni su na blogu: "Po Rvackoj se traže neki topnički dnevnici pa samo da im javim da su kod mene a stranice tog dnevnika objavljujem na internetu nek svi vide. OĆEMOL SAD MOĆI U UNIJU???"

Više na krule.blog.hr

11.12.2009. 17:52:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh