« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
HMM...

Promotivni plakat za album Metallice i Loua Reeda zabranjen u Londonu

Plakat za album koji izlazi 31. listopada, prikazuje lutku iz izloga iščupanih ruku i tužnog izraza lica preko koje je krvavocrvenim slovima napisan naziv albuma "Lulu"

Fotografija vijesti
Više o

Metallica

,

Lou Reed

,

zabrana

,

Lulu

,

plakat

Zanimljivo objašnjenje koje baš i nije preuvjerljivo ponudili su nadležni iz londonske željeznice zabranivši promotivni plakat u vlakovima i peronim. Naime, kažu da slova na promotivnom plakatu za zajednički album Loua Reeda i Metallice "Lulu" previše podsjećaju na grafit, pišu britanski mediji prenosi Hina.

Plakat za album koji izlazi 31. listopada, prikazuje lutku iz izloga iščupanih ruku i tužnog izraza lica preko koje je krvavocrvenim slovima napisan naziv albuma "Lulu".

Na albumu koji obožavatelji s nestrpljenjem očekuju, bivši član Velvet Undergrounda i slavni "metalci" izvode pjesme nadahnute dramama njemačkoga ekspresionista Franka Wedekinda "Duh zemlje" i "Pandorina kutija" o zlostavljanoj plesačici Lulu.

Gitarist Kirk Hammett i frontman James Hetfield nedavno su priznali da su ih gotovo rasplakali Reedovi tekstovi, koji su najprije bili namijenjeni za kazališnu produkciju u Berlinu.

28.09.2011. 12:07:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh