« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KRAJ PROSVJEDA

Prometnice u Vinkovcima deblokirane

Prema sporazumu, poljoprivrednici su izborili isplatu poticaja za proljetnu sjetvu 2009./2010. u visini od 86 posto

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Đakovo

,

prosvjed seljaka

,

Tomislav Pokrovac

,

Đakovština

Vukovarsko-srijemski seljaci, koji su s nekoliko stotina traktora prosvjedovali na južnoj vinkovačkoj obilaznici, nakon noćas u Đakovu postignutog dogovora, napuštaju tu prometnicu, potvrdila je jutros vukovarsko-srijemska policija.

Prema navodima iz policije, sve ceste na području Vukovarsko-srijemske županije od 8 sati prohodne su i moguće je njima normalno odvijanje prometa.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac, za Hinu je izjavio kako očekuje da će se država držati postignutog dogovora sa seljacima.

"S obzirom da se ovakvi seljački prosvjedi i u ovakvom intenzitetu i ustrajnosti još u Hrvatskoj nisu dogodili, vjerujem da će država ispoštovati dogovoreno", kazao je dodajući kako se prosvjedi, da je država bila poštena prema seljacima, nisu trebali niti dogoditi.

Prema sporazumu, poljoprivrednici su izborili isplatu poticaja za proljetnu sjetvu 2009./2010. u visini od 86 posto na način da će isplata poticaja u 60 postotnom iznosu teći u novcu i to prvi dio do 31. ožujka, a drugi do 15. travnja 2010. u jednakim dijelovima.

Preostalih 26 posto zapravo je 600 kuna po hektaru koji će se namiriti u repromaterijalu. Iz ovih mjera izuzimaju se gospodarstva koja imaju više od 300 hektara. Kada je riječ o zaostalih 205 milijuna kuna poticaja iz proljetne sjetve 2008./2009., seljaci su izborili njihovu stopostotnu isplatu s rokom dospijeća u lipnju 2011. Ovo pravo odnosi se na poljoprivrednike do 300 hektara. (hina/metro-portal)

08.03.2010. 09:26:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh