« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OPREZ I SRETAN PUT

Prometna prognoza za produženi blagdanski vikend

Osim na autocestama i državnim cestama gužve se očekuju i na graničnim prijelazima

(Wikipedia)
Više o

prometne gužve

,

HAK

,

stanje na cestama

,

gužve granični prijelazi

U povodu nadolazećeg blagdanskog vikenda Hrvatski autoklub (HAK) obavještava sve sudionike u prometu da se očekuju gužve u gradskim središtima, ali i na glavnim cestovnim pravcima, osobito na autocestama A1 Bosiljevo-Ravča, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb.

Osim na autocestama i državnim cestama gužve se očekuju i na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj) na ulazu u zemlju, te s Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Županja, Slavonski Brod i Orašje) i sa Srbijom (Bajakovo) na izlazu iz Hrvatske, priopćio je danas HAK.

HAK upozorava vozače da je zbog otapanja snijega i oborina koje se očekuju za vikend povećana opasnost od izlijevanja vode na kolnik i odrona zemlje i kamenja, osobito na prometnicama u gorju i duž Jadranske magistrale.

Na važnijim državnim cestama zbog blagdana zabranjen je promet za teretna vozila iznad 7,5 tona, u četvrtak (24. prosinca, Badnjak) od 15 do 23 sata i u nedjelju (27. prosinca). Zabrane nema na autocestama ni na Ličkoj magistrali.

Inače, stoji u priopćenju, prošli vikend (19.-21. prosinca) zbog izraženih zimskih uvjeta na cestama korisnici su više tražili usluge HAK-a. Ukupno je organizirano 998 intervencija, većinom prijevoza vozila u kvaru ili popravaka na cesti, a najviše u ponedjeljak, 21. prosinca. Prošli vikend zaprimljeno je ukupno 15.360 dolaznih poziva vozača, od toga ih je najviše, 7853, bilo upućeno Informativnom centru na telefonski broj 464-0800 radi informiranja o stanju u prometu.

Iz HAK-a poručuju vozačima kako im kvar automobila ne mora pokvariti blagdane ili im onemogućiti da ih provedu s najdražima. Stoga će Služba pomoći i informacija HAK-a i na božićne blagdane biti od 00 do 24 sata spremna pomoći vozačima u nevolji i izvijestiti ih o stanju i prohodnosti cesta.

Za Novu godinu i na Silvestrovo dežurat će više od 200 specijalnih vozila za vuču i 50 mehaničara spremnih popraviti automobil u kvaru. Poziv na broj 987 iz bilo kojeg dijela Hrvatske zaprimit će dežurni operateri kontaktnog centra HAK-a u Zagrebu i za vozače organizirati pomoć u selu, u gradu ili na otocima. Stanje na glavnim i sporednim cestama prate i o tome vozače putem medija obavješćuju dežurni izvjestitelji koje u bilo koje doba dana ili noći mogu i telefonom pozvati na broj 01 4640 800, priopćio je HAK. (hina/metro-portal)

24.12.2009. 12:32:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh