« Znanost
objavljeno prije 2 godine
TMNT

Proljetni praznici u Tehničkom muzeju

Radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja, u iznosu od 25 kuna (za djecu do 7 godina starosti posjet je besplatan)

TMNT
TMNT (Arhiva)
Više o

radionice

,

TMNT

Program:

19., 20. i 23. travnja 2022., utorak, srijeda i subota, od 10 do 12 sati

Upoznajmo naš postav! Letim, vozim, učim...
Cilj radionica je upoznavanje javnosti, prvenstveno mlađih posjetitelja, sa stalnim postavom Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Tema radionica bit će predmeti iz stalnog postava, odjela Prometna sredstva: model letećeg čovjeka napravljen u mjerilu 1:1 prema nacrtima Fausta Vrančića iz knjige Machinae Novae, tiskane početkom 17. stoljeća, model aviona Slavoljuba Penkale, konstruktora prvog aviona u Hrvatskoj 1910., te iz 1924. godine: automobil Renault NN i tramvaj M 24. Sudionici radionice izrađivat će modele ovih predmeta te ih po želji obojati.

21. i 22. travnja 2022., četvrtak i petak, od 10 do 12 sati
Ples - program TMNT & MUO

Tehnički muzej Nikola Tesla i Muzej za umjetnost i obrt uspostavili su suradnju povodom 27. Edukativne muzejske akcije (EMA). Tema ovogodišnje EMA-e je PLES, a naš program inspiriran je plesom pčela. Budući da se medonosne pčele u novoobnovljeni muzejski Apisarij TMNT-a vraćaju početkom svibnja, sudionici će se ovom prigodom više družiti sa solitarnim pčelama u muzejskom dvorištu. Radionice u sklopu 27. EMA-e nastavit će se i u terminima nakon proljetnih praznika s povratkom medonosnih pčela u Muzej.

TMNT: Tijelo u pokretu: tehnika plesa
Ako promatramo ponašanje medonosnih pčela u košnici prepoznat ćemo različite oblike plesa. Sudionici će tijekom radionice saznati što je alarmni ples, kada se primjenjuje ples za čišćenje, što je DVAV ples i koje ga pčele izvode, u kojim prigodama pčele koriste ples za masažu te jesu li i solitarne pčele nadarene za ples. Za kraj, sudionici radionice provjerit će je li moguće plesne korake pčela utjeloviti vlastitim pokretom! 

MUO: Ples pčela - odraz na umjetnička djela
MUO je pripremio edukativnu izložbu Ples pčela - odraz na umjetnička djela u prostoru stalnog postava TMNT-a, te popratne likovne radionice u dvorištu Muzeja. Znate li da pčele svoje plesne pokrete koriste kao komunikacijski alat? Jeste li znali da su neki muzejski predmeti načinjeni od pčelinjeg voska? Koji su to predmeti i kako oni komuniciraju s publikom saznajte na edukativnoj izložbi. Inspirirajte se ovom izložbom, solitarnim pčelama u dvorištu TMNT-a, a od svibnja i onima u Apisariju te se pridružite kreativnim radionicama, na kojima ćemo od žice i različitih materijala izrađivati pčele koje će „zaplesati" u formi mobila!

Doći i ostati može se po želji unutar dva sata trajanja radionice. Prijava nije potrebna. Radionice su namijenjena svim uzrastima. 
Radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja, u iznosu od 25 kuna (za djecu do 7 godina starosti posjet je besplatan).

17.04.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh