« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
MATULOVIĆ-DROPULIĆ:

Projekt 'Hrvatski san' po zakonu se ne može graditi na 45 hektara

Marina Matulović-Dropulić oprala je ruke i rekla kako za cijelu zbrku nije odgovorno ministarstvo koje ''samo štiti morsko obalno područje"

Marina Matulović-Dropulić Hrvatski san
Marina Matulović-Dropulić Hrvatski san (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Marina Matulović Dropulić

,

Ministarstvo zaštite okoliša

,

mobilna mreža

,

Trešnjevački dječji karneval

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić izjavila je kako njezino ministarstvo Dubrovačko-neretvanskoj županiji ne može izdati suglasnost za gradnju kompleksa ''Hrvatski san'' na 45 hektara jer se po zakonu o prostornom uređenju i gradnji turističke zone ne mogu širiti sve dok se ne realizira barem 80-postotna izgrađenost već planiranih zona.

Prostorno planiranje se ne može svesti na to da se uvijek, kad neki investitor kupi neku zemlju, prostorno uređenje prilagođava njegovim interesima, bilo da je riječ o turističkoj ili gospodarskoj zoni, rekla je Matulović-Dropulić.

>> Projekt 'Hrvatski san' koči Marina Matulović-Dropulić

Na pitanje znači li to da se za projekt "Hrvatski san" nikako ne može izdati suglasnost za gradnju na 45 hektara, koliko traži investitor, već samo za 30 hektara, ministrica je kazala da županijska skupština u dogovoru s općinama i gradovima može donijeti promjenu prostornog plana tako da se jedna ili više neizgrađenih turističkih zona (od njih ukupno 60) smanje za ukupno 15 hektara razlike.

Na upit što ministarstvo predlaže i kako da se to pitanje riješi i ulaganje počne, Matulović-Dropulić je rekla da je to "posao" županije, a "ministarstvo kontrolira provedbu zakona o prostornom planiranju i štiti morsko obalno područje". (hina/metro-portal)

15.06.2010. 18:47:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh