« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
razrješenje?

Programsko vijeće HRT-a odgodilo raspravu o Sutliću

Za smjenu je dovoljno šest glasova; predano je 5,574 potpisa peticije za njegovo razrješenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/Cropix)
Više o

Vanja Sutlić

,

Programsko vijeće HRT-a

,

HRT smjene

Programsko vijeće HRT-a odgodilo je za danas planiranu sjednicu u sklopu koje se trebalo odlučivati o pokretanju postupka za smjenu glavnog ravnatelja Vanje Sutlića.

Prethodno je zadužena tročlana radna skupina koja je dobila zadatak da na temelju fonograma pripremi nacrt detaljnog objašnjenja zbog mogućeg pokretanja postupka razrješenja.

Vijeće je tada jednoglasno prihvatilo taj zaključak u kojem se navodi da su na temelju dokumenata koje je priložilo Ravnateljstvo utvrđeni bitni problemi u poslovnom i financijskom planiranju, nezadovoljavajući poslovni rezultati u 2008. i 2009.

Nadalje, utvrđen je izostanak timskog rada utemeljenog na uzajamnom povjerenju i koordinaciji, nepravodobno reagiranje na organizacijske i programske propuste, više slučajeva kršenja etičkog kodeksa i nedostatna primjena postupka javnog natječaja u nabavi vanjskih produkcija.

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić rekao je da ne spori pravo Vijeću da izrazi nezadovoljstvo stanjem na HRT-u, ali mu spori ovlast da donese zaključke koji nisu temeljeni na zakonu i stručnim argumentima nego na proizvoljnim ocjenama.

"Vi ste preuzeli na sebe da utvrdite što nijednim dokumentom nije utvrđeno i što je izvan nadležnosti ovog vijeća", ustvrdio je Sutlić.

Nakon konzultacija s ravnateljstvom HRT-a rasprava o Sutlićevoj smjeni odgođena je za 8. prosinca.

30.11.2009. 10:38:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh