« Zagreb
objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana
SUPER

Program HURR-a za Međunarodni dan obitelji

Za „SRETNO DJETINJSTVO“ - dječja izložba, predavanja i druženje za sve prisutne

Više o

Međunarodni dan obitelji

,

HURR

U čovjekovoj srži je želja za pripadanjem, a potreba povezivanja s drugima duboko je ukorijenjena u nama. Opća skupština Ujedinjenih naroda je 1990. godinu proglasila Međunarodnom godinom obitelji, a od 1993. na dan 15. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji.

Ove godine, u ponedjeljak 15. svibnja 2023. Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) organizira prigodni program u Gradskoj knjižnici Voltino u Zagrebu koji počinje u 18:00 sati.

Uz domaćine Anu Bakarić, koordinatoricu GK Voltino i organizatore iz HURR-a, u prigodnom programu gostuju Mirjana Gaura, poznata književnica za djecu te Dunja Hafner, direktorica Volonterskog centra Zagreb koja će govoriti o obiteljskom volontiraju. Također, poseban gost je i dipl. psiholog Bojan Klapčić koji će provest radionicu „Glas, glazba i ekspresivni pokreti tijela u opuštanju od stresa roditelja i djece". Moderatorica programa je tajnica HURR-a, Melita Požgaj.

Osim toga, u knjižnici je od 9. svibnja do 19. svibnja 2023. postavljana izložba dječjih crteža „SRETNO DJETINJSTVO". Ona je dio projekta „SRETNO DJETINJSTVO" koji Udruga provodi od 2020. godine. Cilj je pozitivnim primjerima ukazati na važnost oba roditelja, mame i tate u životu djece i time unaprijediti i zaštiti prava djece te osnažiti kapacitete obiteljima i pružiti im podršku.

Na ovaj dan podsjetimo se da je obitelj temelj današnjeg društva, a iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju se ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade svijet budućnosti. I sam Konfucije je rekao: „Snaga nacije proizlazi iz integriteta doma", a kakav primjer pružimo svojoj djeci, takav primjer prenosit će kroz generacije. HURR ovim pozitivnim primjerom uz vesele dječje crteže želi pokazati da za našu djecu želimo sretno i bezbrižno djetinjstvo i ravnopravno roditeljstvo uz svu ljubav svakog roditelja i cijele obitelji.

Ulaz na događaj je slobodan, a sve informacije o aktivnostima potražite na:

Web - https://ravnopravno-roditeljstvo.com/  

Facebook - https://www.facebook.com/Ravnopravno

14.05.2023. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh