« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina
PROGNOZA VREMENA

Prognoza za prvomajski vikend

Nešto oblačnije bit će u ponedjeljak, zadnjeg dana produljenog vikenda, i neće biti potpuno stabilno, odnosno može pasti malo kiše ili poneki pljusak

Vikend će biti čudan...
Vikend će biti čudan... (Arhiva)
Više o

prognoza vremena

,

prvomajski vikend

Nakon u dijelovima zemlje kišnog petka, u subotu nas očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U nedjelju će biti pretežno sunčano a temperature će porasti. U ponedjeljak, na praznik 1. svibnja se očekuje naoblačenje i mjestimična kiša.

Genovska ciklona sve više utječe na vrijeme. Kiša već pada na sjevernom Jadranu i u gorju. Zbog olujnog juga u prekidu su neke katamaranske i trajektne linije na riječkom, splitskom i zadarskom području. Sve kišovitije bit će u nastavku dana. Kišit će u cijeloj zemlji. Na sjevernom Jadranu i u gorju kiša će biti i obilnija na što upozorava i narančasti Meteoalarm. Lokalno, do vikenda, može pasti i više od 200 litara kiše po metru četvornom.

Slično vrijeme zadržat će se i tijekom sutrašnjeg dana. Veći dio dana bit će suh u Slavoniji i na jugu Dalmacije gdje je kiša izglednija predvečer. U ostatku zemlje kiša će biti češća, osobito u gorju te na širem riječkom području. Uz obilne oborine, neugodan će sutra biti i vjetar, vrlo jako jugo u Dalmaciji čiji udari mogu dosegnuti i 100 km/h. Još sutra bit će iznadprosječno toplo, jutarnja temperatura od 10 do 15, u Dalmaciji i koji stupanj viša. Danju od 13 do 18, u Slavoniji i na jugu zemlje i sutra preko 20 Celzijevih stupnjeva.

U subotu nas zatim čeka postupni prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Kiša će biti češća u prvom dijelu dana, a poslijepodne se očekuje u Dalmaciji i Posavini. Bit će svježije, osobito u unutrašnjosti gdje će dnevna temeperatura tek ponegdje prijeći 15 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju nas zatim očekuje pretežno sunčano vrijeme, oborina će izostati, a dnevne temperature opet će malo porasti.

Nešto oblačnije bit će u ponedjeljak, zadnjeg dana produljenog vikenda, i neće biti potpuno stabilno, odnosno može pasti malo kiše ili poneki pljusak, najvjerojatnije poslijepodne, u Isti i na Kvarneru. Temperature će biti u daljenjem porastu što će svakako razveseliti sve koji prvomajski praznik planiraju provesti na otvorenom.

27.04.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh