« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
VRIJEME

Prognoza vremena za vikend - paklene vrućine

Na području zagrebačke će regije u idućih nekoliko dana vladati opasnost od toplinskoga udara, a opasno će biti i na karlovačkom, riječkom, splitskom i dubrovačkom području

Vikend će biti - pakleno vruć
Vikend će biti - pakleno vruć (Arhiva)
Više o

vikend

,

vrijeme

,

vrućine

,

prognoza vremena

Upozorenje o toplinskom udaru posebice se odnosi na dane vikenda koji je pred nama. Prema prognozi DHMZ-a u sljedeća je tri dana potreban pojačan oprez pri izlaganju suncu, posebice u splitskom, riječkom i dubrovačkom klimatskom području, kao i u osječkoj regiji.

Opasnost od toplinskoga vala nikako ne valja zanemariti, jer može izazvati dehidraciju, sa simptomima glavobolje, suhe kože i usana, povećane tjelesne temperature, ubrzanoga rada srca i mučnine.

otrebno je i izbjegavati direktno izlaganje suncu od 10 do 17 sati, kao i piti dovoljno tekućine, nositi laganu odjeću i obuću, šešire i sunčane naočale. Osim toga, potrebno je smanjiti fizički napor i držati se hlada koliko je to moguće, kao i rashladiti se u hladnijim prostorijama i tuširanjem mlakom vodom.

Djecu i starije nikako ne ostavljati bez nadzora na suncu, a potrebno je jesti i laganju hranu bogatu vodom, ističu iz Gradskoga ureda za zdravstvo.

Vrhunac se vala vrućine, prema prognozi DHMZ-a, očekuje u subotu, a potom slijedi nova promjena vremena, koja će u kopnenim dijelovima zemlje donijeti kišu i osjetni pad temperatura. Nestabilno se vrijeme očekuje do sredine tjedna.

Na Jadranu će nestabilno vrijeme trajati u nedjelju i ponedjeljak, s kišom i nešto nižim temperaturama, ali već u utorak stiže novi porast temperatura i sunčano vrijeme

22.07.2016. 10:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh