« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za produženi vikend

Pritom će nakon svježije srijede, u četvrtak i petak ponovno biti toplije, za vikend svježije, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar

Ovakve scene neće biti rijetkost
Ovakve scene neće biti rijetkost (Shutterstock)
Više o

produženi vikend

,

prognoza vremena

Prognoza vremena za produženi vikend nije pretjerano naklonjena onima koji su ga zamislili provesti u prirodi, jer lako se može dogoditi da se nađete mokri do gole kože. Naime, nakon žestokih vrućina, slijedi osvježenje..

U srijedu će vrućina i sparina u sjevernijim krajevima malo popustiti, a bit će i sporadične kiše. I dok bi neki to osvježenje, u skladu s uobičajenim aktivnostima ovog dijela lipnja, ocijenili čistom peticom, kod drugih bi vjerojatno dobilo jedva prolaznu ocjenu. Isto kao i suša koja već mjesecima vlada, a vjerojatno će i dalje, unatoč sporadičnim pljuskovima kojih je bilo prošlih dana, a još mnogobrojnih će ih biti od potkraj četvrtka do nedjelje.

Nekima će to odgovarati, nekima, naravno, ne, posebice ako uz njih dođe i nevrijeme, s munjama, gromovima, tučom - što nije nemoguće. Dapače. Pritom će nakon svježije srijede, u četvrtak i petak ponovno biti toplije, za vikend svježije, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, pa u sljedećem tjednu ponovno toplije, ponegdje i vruće, mnogima i neugodno sparno.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu najviša temperatura zraka u srijedu će biti oko 25 °C. Uz povremeno više oblaka bit će mjestimične kiše i grmljavine, poglavito u noći i prijepodne, a i povremeno umjernog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra.

U središnjoj će Hrvatskoj povremeno biti umjerenog sjeveroistočnjaka i sjeverca. I tu će biti mjestimične kiše, i to uglavnom u prvome dijelu dana. Temperatura će zraka od jutarnjih 18 do 20, danju porasti do vrijednosti između 24 i 26 °C.

Poneki pljusak, pa i neverin, mogući su na sjevernom Jadranu, a na mjestimičnu kišu treba računati i u gorskim predjelima, i to uglavnom u noći i ujutro, no nije isključen pokoji lokalni pljusak i poslijepodne. Zapuhat će na obali bura, većinom umjerena, samo rijetko i jaka, koja će brzo oslabjeti.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunca će biti više, no također treba računati na mjestimičnu prolaznu kišu praćenu grmljavinom, i to uglavnom poslijepodne i navečer. Vjetar će ponegdje biti umjeren jugozapadni i zapadni te sjeverozapadni, a najviša temperatura predviđa se od 28 do 32 °C.

I na jugu Hrvatske će prema kraju dana porasti vjerojatnost za mjestimične pljuskove s grmljavinom. No, veći će dio dana prevladavati sunčano uz ponegdje umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak.

U četvrtak će na kopnu biti većinom sunčano, a temperatura će zraka na kopnu porasti te će opet biti oko 30 °C. U petak uglavnom još malo toplije, ali uz porast naoblake u drugome dijelu dana bit će i pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će potkraj petka sjeverac s kojim će stići hladniji zrak te će u subotuponovno biti svježije, a uz promjenljivu naoblaku bit će i mjestimične kiše. U nedjelju većinom suho i malo toplije, ali još razmjerno vjetrovito.

Na Jadranu će također u četvrtak prevladavati sunčano te će biti vrlo toplo, pa i vruće, uz jugozapadnjak, na sjeveru još prolazno buru. Sunčano će se u petak zadržati u Dalmaciji, a na sjevernom dijelu bit će nestabilno uz mogućnost pljuskova i neverina. U subotu su oni izgledni u Dalmaciji, dok će na sjevernom Jadranu biti sunčanije, uz umjerenu i jaku buru.

14.06.2017. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh