« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina
PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za produženi uskrsni vikend

Na sam Uskrs, uglavnom oblačan i kišovit, najviša dnevna temperatura bit će oko 15 °C, u unutrašnjosti, na moru koji stupanj više

Izmjenjivat će se kiša i sunce
Izmjenjivat će se kiša i sunce (Arhiva)
Više o

Uskrs

,

prognoza vremena

Nakon kratkog predaha od kiše, atmosferu će idućih sati destabilizirati hladna fronta sa sjeverozapada Europe, kao i ciklona koja će se generirati u Genovskom zaljevu.

Kraj tjedna bit će promjenjiv, dakle, i sunčan, i oblačan, kišovit i pljuskovit. Oborina, koju će vrlo vjerojatno pratiti grmljavina, izglednija je za vikend, osobito u noći sa subote na nedjelju, i u nedjelju prijepodne.

Već sutra će malo osvježiti, osobito na kopnu, za vikend još osjetnije, kad zapušu sjeverac, na Jadranu bura. Na sam Uskrs, uglavnom oblačan i kišovit, najviša dnevna temperatura bit će oko 15 °C, u unutrašnjosti, na moru koji stupanj više.

Ponedjeljak će biti skromniji oborinom, i vjetrovit, osobito duž obale, gdje bi probleme u prometu mogla stvarati umjerena i jaka, na udare olujna bura.

Od utorka stiže novo jače pogoršanje, praćeno kišom, u gorju susnježicom i snijegom, što će vrlo vjerojatno rezultirati stvaranjem tanjeg snježnog pokrivača. Koja pahulja snijega, uz kišu, može zalepršati i u nizinama.

Prodorom hladnog zraka sa sjeveroistoka osjetno će osvježiti, i temperature će se strmoglaviti i za više od deset stupnjeva.

Novi tjedan, kako se u ovim trenucima čini, mogao bi biti više zimski nego proljetni, javljaju naši meteorolozi.

13.04.2017. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh