« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
Danas kraj festivala

Profesor Baltazar na Animafestu

Fotografija vijesti
Više o

Animafest

,

Gliptoteka HAZU

,

kino Grič

,

profesor Baltazar

Prva tri dana Animafesta protekla su u znaku kina na otvorenom, u vrtu skulptura Gliptoteke HAZU. Večeras, posljednjeg dana, projekcija natjecateljskog programa u Gliptoteci donosi ‘Igru’ jednog od najslavnijih švicarskih animatora, Georgersa Schwizgebela, zatim animirani dokumentarac ‘Voljeni’ o HIV pozitivnim osobama, ‘Moranu’ Simona Bogojevića Naratha te za Oscara nominiranu ‘Gospođu Tutli-Putli’.

Christopher Hinton, također nositelj nominacije za Oscara, prikazat će film s pomaknutim humorom ‘Idaho State Lottery: Twister’, a posljednja projekcija natjecateljskog programa u Zagreb dovodi Maxa Hattlera s londonskog Kraljevskog umjetničkog koledža i njegov ‘Striper No.1’.
Kino Grič u 12 sati ugostit će posebnu projekciju iznenađenja - restauriranu kopiju slavnog Baltazara, a uz projekciju je najavljeno i gostovanje ekipe Zagreb Filma.

Usporedno s projekcijom iznenađenja, sutra u 21 sat u Otvorenom kinu Gliptoteka u Medvedgradskoj 2 održat će se svečana ceremonija dodjele nagrada i zatvaranje 18. svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb. (DM)

04.06.2008. 05:25:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh