« Najave & Događanja
objavljeno prije 11 godina
Koncert za slobodu medija

Probudi se!

Na Bundeku 12. 09. uz hrvatske hip-hopere dodjeljivat će se nagrade "Guščje pero"

Više o

TBF

,

edo majka

,

zagreb-info

,

Probudi se!

Probudi se! je projekt kojim u suradnji s umjetnicima se želi osvjestiti građane o ulozi novinara, fotografa i snimatelja u društvu i opasnostima kojima se izlažu u svom radu.

"Guščje pero" - nagrada koju će svake godine dobivati novinari, snimatelji i fotografi za poseban doprinos slobodi medija. Idejno rješenje izradio je zagrebački umjetnik Dražen Grubišić.

Potreba za javnim iskazivanjem, zbog lošeg stanja u hrvatskim medijima i društvu općenito, postala je neophodna nakon što je tijekom 2008. godine policijsku zaštitu zbog prijetnji u Hrvatskoj dobilo petero novinara, dok je sloboda medija svedena na minumum.

Na ovogodišnjem koncertu svi umjetnici pristali su nastupiti bez naknade, kao i voditelj programa - gost iznenađenja. Uz izvođenje najpoznatijih pjesama naših hip-hopera, dodijelit ćemo i nagrade "Guščje pero" novinarima, fotografima i snimateljima za poseban doprinos u promicanju slobode, koji su se u svom radu izlagali raznim prijetnjama, odmazdama, otkazima i ostalim vrstama mobbinga.

Na koncertu u Zagrebu, koji će se 12.09. održati na Bundeku, nastup su potvrdili:
- Nered i Stoka
- Edo Majka
- Elemental
- Connect
- TBF
- Martina Vrbos

a još se očekuje i potvrda Kawasaki 3p-a.

Mole se građani da dođu u što većem broju i podrže ovo događanje. Koncert je besplatan, počinje u 20h, a tokom cijelog dana održavati će se razne radionice te prikazivati video i foto galerije.

02.09.2009. 12:07:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh