« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
studentski centar

Od 22. do 27. rujna Festival eksperimentalnih filmova

U prostorijama studentskog centra od 22. do 27. rujna održat će se Međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa 25FPS, s 54 filma u natjecateljskom programu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Studentski centar

,

zagreb-info

,

Festival eksperimentalnih filmova

,

25FPS

Uz filmove u konkurenciji, prikazat će se tri retrospektive, program nove hrvatske produkcije i koncertno-filmski performansi, organizirani u koprodukciji s Kulturom promjene SC.

Festival će otvoriti "Film Ist. a Girl & a Gun" Gustava Deutscha, napravljen od snimki iz 11 arhiva diljem svijeta, koji se trenutno prikazuje na najznačajnijim svjetskim festivalima.

Nakon projekcije, na pozornici Kina SC nastupit će autori glazbe za taj film, Christian Fennesz, Martin Siewert i Burkhard Stangl, čijoj će se svirci na gitarama i laptopima pridružit i sam redatelj.

Natjecateljski program predstavlja ponajbolje iz aktualne svjetske produkcije, među ostalim, nove filmove tajlandskog filmaša Apichatponga Weerasethakula, međunarodne zvijezde Matthiasa Müllera te domaćeg snimateljskog virtuoza Borisa Poljaka, stoji u priopćenju.

Retrospektivni programi posvećeni su Nizozemskoj i Hrvatskoj te 8-milimetarskom filmu.

U hrvatskoj retrospektivi predstavit će se likovni umjetnici koji u svom radu koriste i eksperimentalni film, Mladen Stilinović, Aleksandar Srnec, Goran Petercol i drugi.

Popratni program donosi radionicu Pipa Chodorova, nezavisnog filmaša i distributera, na kojoj će se podučavati razvijanje 16 mm i Super 8 filma u filmskom laboratoriju, promocije knjiga i DVD-ova te okrugli stol o financiranju festivala kratkog filma.

Izvor: Hina

28.08.2009. 15:02:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh