« Lifestyle
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TAJNE ZAVOĐENJA

Privucite muškarca smiješeći mu se 35 puta u satu

Čini se da je lakše održati vezu nego je započeti - upoznati muškaraca, i to onog pravoga najteži je dio posla, ali tu vam može pomoći znanost

Fotografija vijesti
Više o

žene

,

muškarci

,

privlačnost

,

zavođenje

Ljubavne veze bi trebale biti sasvim jednostavne i linearne. Upoznate nekoga, svidite se jedno drugom, živite sretno do kraja života. Problem leži upravo u upoznavanju jer taj prvi susret ostavlja trajni dojam. Uostalom, kako to treba uopće izvesti? I kako znati da ste na pravom putu? Odgovore na ta pitanja možda pronađete u knjizi „Decoding Love" autora Andrewa Treesa koji nudi, vjerovali ili ne, statistički i znanstveni pristup rješavanju problema upoznavanja i zavođenja.

Kako privući muškaraca i natjerati ga da popriča s vama?

Primijetili ste zgodnog muškaraca na drugom kraju prostorije, hodnika, kafića, itd. i želite da dođe popričati s vama? Najgore je da vi sami odete do njega i ponudite mu piće. Brojne studije ukazuju na to da žene koje same preuzimaju inicijativu kod muškaraca ne prolaze baš najbolje. Znanost tvrdi da je ključ u suptilnim i (često) neverbalnim znakovima. Pogled u kombinaciji s osmjehom udarni su spoj. No, u kojoj mjeri?

Jedna studija  iz 1985 proučavala je što je sve potrebno muškarcima da bi prišli ženi - žena je imala deset minuta da im stavi do znanja kako želi razgovarati s njima. Pokušalo se s nekoliko varijanti: pogledom (kontakt očima, jednom ili više puta), s osmjehom i bez njega. Muškarcima nije dovoljan samo poticaj. Potrebno im ga je mnogo. Kad je žena davala znak očima, prišlo joj je 20 posto muškaraca. Kad je na to dodala osmijeh, prišlo joj je 60 posto muškaraca. Za žene koje se smatraju neprivlačnima (iz nekog razloga), psihologinja Monica Moore kaže da su važniji ti znakovi nego tjelesna privlačnost. Broj tih signala igra veću ulogu od bilo čega drugog.

Ukratko, žene koje pošalju do 35 signala na sat, doživjele su to da su im prišla po četiri muškarca. Dakle? Što čekate? Gledajte zavodljivo i smiješite se barem 35 puta u 60 minuta. Istina, mnoge žene su stidljive, ali nitko nije rekao da je igra zavođenja baš kao igra.

Jesmo li se već sreli?

Kratko i jasno, ako vam je netko poznat, ili ste vi nekome poznati iz viđenja, to je u slučaju zavođenja jako dobro. Prije nego se usudite reći kako za vas nema pravog muškaraca, osvrnite se malo i osmotrite vlastite muške prijatelje i saznajte ime li među njim anetko tko vam se sviđa. Vjerovali ili ne, muškarcima su ženske prijateljice dva puta privlačnije, nego ženama muški prijatelji. Ako nema nikoga zanimljivog, pokušajte što češće naletjeti na osobu, odnosno stranca koji vam se sviđa.

Čitanje s usana.

Ruž za usne jedno je od najmoćnijih oružja. Trees piše da žene koje nose ruž ostavljaju puno bolji dojam na muškarce od žena koje ga ne nose, naravno, u smislu privlačnosti.

Što vas sve mogu naučiti plesačice iz noćnih klubova?

Kako bi otkrio što je to kod žena što zaista privlači muškarce, evolucijski psiholog Geoffrey Miller sa Sveučilišta New Mexico u sitzraživanje je uključio plesačice u krilu. Plesačice toga tipa uvijek se trude biti privlačnima, žele biti seksi što je više moguće jer o tome ovisi količina novca koju će zaraditi. Miller je otkrio da ta količina varira od tjedan do tjedna. Na kraju se pokazalo da te razlike u zaradi ovise o ženskim ciklusima plodnosti. Žene koje su imale mjesečnicu zarađivale su manje od onih koji ju nisu imale u danom trenutku, niti su bile u plodnom periodu. Ipak, najviše su zarađivale one koje su bile u procesu ovulacije.

Istraživači su zaključili da to ima veze sa suptilnim signalima kao što je miris tijela, na primjer. Slično istraživanje dalo je i slične rezultate; istraživači su muškarcima dali fotografije žena koje su bile u plodnoj fazi i ka nisu bile u fazi ovulacije. Oni su zatim morali ocijeniti privlačnost tih žena. Pogađate, pobijedile su one koje su bile u stadiju ovulacije. Istraživači vjeruju kako je to zbog suptilnih promjena boje usana, širine zjenica i tona kože prilikom ovulacije.

Kako sve pokvariti?

Važno je znati što se ne smije činiti. Agencija za spajanje parova „It's Just Lunch", na temelju ankete provedene među njenim članovima, navodi nekoliko najučestalijih pogrešaka prilikom izlaska:

  • Prihvaćanje nečijeg telefonskog poziva dok ste na spoju.
  • Bezobrazno ponašanje prema uslužnom osoblju u restoranu.
  • Previše pričanja o sebi samima.
  • Pričanje o bivšima.
  • Pričanje o vlastitoj težini (kukanje o višku kilograma, na primjer) i dijetama na kojima ste trenutno.

Ovisni o ljubavi.

Brojni su dokazi za to da ljubav i zaljubljenost dovode do svakojakih promjena u mozgu. Ljubav u mozgu aktivira ista područja koja se povezuju s manijom, opsesijom i intoksikacijom. Jedna je studija pokazala da kad partner ugleda fotografiju voljene osobe, u njegovom mozgu uključuje se isti dio koji se uključuje i kad se ušmrka kokain, inače poznata droga za „podizanje".

Zaljubljeni u sebi imaju višu razinu amfetamina koji se, recimo, nalaze i u čokoladi. s druge strane, kad ljudi govore o slomljenom srcu i bolu, doslovniji su nego što mislite. Odbijanje aktivira iste moždane dijelove koji se aktiviraju kad osjećamo tjelesnu bol. No ljubav ima moć liječenja - jedna od kemikalija koje se oslobađaju kad smo zaljubljeni je i oksitocin. On krši stare i potpomaže nove neuronske veze tako da u mozgu može doći do promjena; konkretno, osjećaje za osobu koja vas je povrijedila zamijenit će osjećaji ugode i naklonosti prema novoj simpatiji.
03.03.2010. 12:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh