« Hrvatska
objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana
OBUSTAVA

Privremena obustava lova na srdele od 17. siječnja do 15. veljače

Privremena obustava lova na srdele na području Hrvatske započinje 17. siječnja i trajat će do 15. veljače, a za to vrijeme ribari imaju pravo na potpore iz Programa za ribarstvo i akvakulturu RH

Neće ih biti...
Neće ih biti... (Arhiva)
Više o

srdele

,

obustava izlova

"U ponoć 17. siječnja na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske kreće privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama, a  trajat će do 15. veljače u 24 sata", navodi se u priopćenju.

Za to razdoblje, kako se ističe, postoji mogućnost financiranja u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu RH za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine.

Iz Ministarstva napominju kako je u sklopu dosadašnjeg Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za obustavu ribolova plivaricama isplaćeno više od 252 milijuna kuna, odnosno 100 posto raspoloživih sredstava.

Neki od osnovnih uvjeta za ostvarivanje potpora su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci, a članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost.

16.01.2022. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh