« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina
SAVJETI

Prirodna sredstva za skidanje šminke

Ne samo da šminka može oštetiti kožu, nego to mogu napraviti i kreme za njeno skidanje, pa evo prirodnih alternativa

Krastavci su pravo blago za lice
Krastavci su pravo blago za lice (Arhiva)
Više o

mlijeko

,

šminka

,

jogurt

,

krastavci

,

skidanje šminke

,

ulja

Kao da nije dovoljno kemikalija u šminki koju nanosimo na lice, ona se i skida sredstvima koja redom imaju neke nezgodne sastojke koji, ako se koriste svakodnevno, mogu napraviti priličnu štetu našoj koži.

Alternativa, štoviše, puno bolja rješenja nalaze se u drugoj prostoriji - kuhinji. Dovoljno je par stvari koje svi imamo u kuhinji i vaša će vam koža biti vrlo zahvalna.

Za početak, mlijeko i jogurt čiste masnoću, najdublje slojeve kože i prestavljaju najbolje rješenje za osjetljive oči. Koža lako upija njihove prirodne bjelančevine i odlično se obnavlja U mlijeko ili jogurt kapnete par kapi bademovog ili maslinovog ulja i evo vam odličnog sredstva za skidanje šminke.

Maslinovo ulje, osim što je zdravo kao hrana, sjajno uklanja šminku, uključujući vodootpornu maskaru, a pritom čisti i blagotvorno djeluje na kožu. Može ga se miješati s ricinusovim uljem u omjeru 1:1 kad je u pitanju masna koža, a zamjena je bademovo ulje.

Za kraj, obavezni krastavci bez kojih se više ne može zamisliti prirodna njega kože. Krastavci su bogati silicijem koji snaži vezivno tkivo kože, potiču prirodnu proizvodnju kolagena i usporavaju starenje kože.

Mogu se miješati s mlijekom u blenderu i zatim kuhati desetak minuta, pa nakon što se ohlade očistiti lice, a tonik ćete napraviti od ribanih krastavaca koje procijedite i dodate par kapi dječjeg ulja.

14.06.2013. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh