« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SJAJNO!

Prirodna krema protiv strija

Prirodna krema protiv strija koju ćete sami napraviti višestruko je jeftinija i učinkovitija od "čudotvornih" kozmetičkih pripravaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

recepti

,

strije

,

krema protiv strija

,

prirodne kreme

Strije su noćna mora svake žene, pa ne čudi da se razvila prilično lukrativna grana kozmetičke industrije koja svoje "čudotvorne kreme" nemilice reklamira i prodaje po cijenama od kojih vam se vrti u glavi.

No, ljepota prije svega, kažu žene i posegnu duboko u rezerve kako bi uklonile omraženu narančinu koru s bedara ... u reklami, no u stvarnom životu to ne ide baš tako lako. Naime, strije baš i ne odlaze lako, a posebno ako se oslanjate samo na kremice.

Znači, bez ciljanog vježbanja i puno vode ništa se značajno neće dogoditi, a nakon što savladate ta prva dva koraka, napravite u svojoj kuhinji prirodnu kremu protiv strija koja je bitno jeftinija i učinkovitija od kupovnih.

Recept za prirodnu kremu protiv strija

Sastojci

2 žlice kakao maslaca
2 žlice shea maslaca
5 kapi ulja lavande
10 kapi ulja vitamina E
2 žlice kokosovog ulja

Priprema

Promiješajte po dvije žlice kakao maslaca, shea maslaca i kokosovog ulja i dodajte 10 kapi vitamina E. Stavite smjesu u posudi na paru i miješajte dok se sve ne rastopi i ravnomjerno promiješa.

Maknite s pare, dodajte par kapi lavandinog ulja i dobro promiješajte. Smjesu prelijet u staklenku, dobro opranu i suhu. Zatvorite i pustite da se ohladi, a zatim držite u hladnjaku dok ne potrošite.

Korištenje

Redovno masirajte kremom mjesta na kojima želite izbjeći pojavu strija i na mjestima gdje su se već pojavile.

13.01.2015. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh