« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ŽIVOTINJSKE VEZE

Pripreme za Valentinovo u zagrebačkom ZOO-u

Rekorderi u zagrebačkom zoološkom vrtu su par krokodila koji zajedno žive više gotovo četvrt stoljeća, a ponašaju se kao pravi par u dugoj vezi

Par nilskih krokodila ne voli
Par nilskih krokodila ne voli "ljubakanje" u javnosti, ali obožavaju provoditi vrijeme zajedno (Zoološki vrt grada Zagreba)
Više o

zagrebački zoo

,

Zoološki vrt

,

životinje

Valentinovo neće zaobići ni životinje u zagrebačkom zoološkom vrtu, gdje je najdugovječnija veza ona između para krokodila koji zajedno žive već 25 godina, zbog čega im njihovi timaritelji tepaju da su poput starog bračnog para, budući da ne pretjeruju s „ljubakanjima", već jednostavno vole biti jedno blizu drugoga, prenosi Hina.

Navode kako u zagrebačkom ZOO-u cvate ljubav. Par krokodila uskoro će proslaviti srebrni pir, a među tapirima se ljubav tek rasplamsava. Tapiri Robi i Amida se ponašaju poput tinejdžera - obuzela ih je prva ljubav.

"U stabilnim su vezama europski smeđi medvjedi Goran i Eta, leopardi Anjun i Lira, morski lavovi Zagi i Edith, vidre Lunjo i Maza te crvene pande Jorrit i Amelie. Te čudesne životinje koje posljednjih godina posjetitelje Zoološkog vrta razveseljavaju i prekrasnim mladuncima, ljubav iskazuju na jedinstven način. Crvene si pande međusobno ližu njuškicu. Prizor je to koji sliči ljubljenju", navodi ZOO.

Da je ljubav u Maksimiru, potvrđuje i šest divljih sivih čaplji. Naime, te svojim partnerima doživotno vjerne ptice zimi se gnijezde u Zoološkom vrtu grada Zagreba, a njihov bi podmladak iz tri maksimirska gnijezda mogao izviriti već za dva, tri mjeseca, navodi se u priopćenju.

Ostale fotografije pogledajte u našoj galeriji.


13.02.2012. 17:09:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MARIKA
    14.02.2012. 15:15
    i životinje znaju što je ljubav! :) <3
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh