« Biznis
objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana
SEZONA

Priprema za sezonu

Kako će izgledati turizam ove godine, nitko još ne zna. U Europi se vodi burna rasprava o tome tko će moći putovati, a tko neće, posebno zrakoplovima, i hoće li se uvesti covid putovnica.

Hoće li biti ovako?
Hoće li biti ovako? (Arhiva)
Više o

turizam

,

sezona

Turistička sezona, bila kakva bila, prošle je godine ipak donijela neke novce, a to nam je nasušna potreba - PDV i gosti nam jednostavno trebaju da bismo preživjeli.

Odluka će se, tvrdi resorna ministrica, donijeti na razini Europske unije. Hrvatska koja se već dokazala kao sigurna destinacija uvest će nacionalnu sigurnosnu oznaku za hotele, kampove, marine, plaže prema standardima Svjetskog vijeća za putovanja i turizam, piše HRT.

 

"Uz to će biti primijenjeni i naši standardi iz HZJZ i kad dobijete tu oznaku, samim tim će gosti dobiti potvrdu da ulaze u prostor koji se pridržava svih epidemioloških mjera i HTZ će uskoro početi s promocijom oznake", rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

O pojedinostima dodjele nacionalne oznake oni koji žive od turizma za sada malo znaju, ali do ljeta vremena ima jer predsezone neće biti, a prošlogodišnja iskustva su neprocjenjiva.

18.01.2021. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh