« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ZAUSTAVITE RADOVE!

Priprema se novi prosvjed protiv gradnje Cvjetnog prolaza

Prosvjed će se održati u srijedu 10. veljače u 18 sati u Varšavskoj ulici, a traži se zaustavljanje radova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

prosvjed

,

Pravo na grad

,

Tomislav Horvatinčić

,

Cvjetni prolaz

Zelena akcija i Pravo na Grad organizirat će u srijedu, 10. veljače u Varšavskoj ulici još jedan prosvjed protiv gradnje Cvjetnog prolaza i Hoto grupe.

Organizatori naime očekuju novi "protupravni pokušaj raskopavanja pješačke zone od strane Hoto grupe bez obzira na odluku Ministarstva zaštite okoliša o žalbama stanara".

"Nastavljamo s obranom pješačke zone te pozivamo sve sugrađanke i sugrađane na Prosvjed protiv krađe Varšavske koji će se održati u srijedu 10. veljače u 18 sati u Varšavskoj ulici", navodi se u priopćenju.

Zelena akcija i Pravo na Grad od Skupštine i Gradonačelnika Grada Zagreba traže da zaustave radove u Varšavskoj iz dva razloga. Prvi je što se Hoto grupa ne drži projekta za kojeg je dobila dozvole: "Realizira se projekt bez prolaza kroz blok, a o tome govori i promjena službenog imena projekta iz "Cvjetni prolaz" u "Cvjetni".

Nadalje, GUP je izmijenjen 2007. upravo zbog pogodovanja Hoto grupi te je iz njega uklonjena zabrana izgradnje novih javnih garaža u središtu grada: Organizatori prosvjeda traže da se GUP vrati na staro „da se vrati koeficijent izgrađenosti u blokovima na 3,0 te da se zabrani denivelacija javnih površina u Donjem gradu".

04.02.2010. 10:57:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh