« Nogomet
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
WHITE ANGELS

Priopćenje Udruge navijača NK Zagreb "Bijeli anđeli"

Još jednom ponavljamo: bolje ponosan i pošten drugoligaš, nego sramotan i ponižen prvoligaš!, kažu Bijeli anđeli

Bijeli anđeli uvijek uz klub
Bijeli anđeli uvijek uz klub (Bijeli anđeli)
Više o

NK Zagreb

,

Bijeli anđeli

,

priopćenje

Zagreb je, na sramotu svoga grada, ispao u Drugu ligu, a njegovi najvjerniji navijači pokazali su kako shvaćaju pravnu državu - bolje ponosan i pošten drugoligaš, nego sramotan i ponižen prvoligaš.

No, kako nisu sretni s potezima Uprave kluba, evo priopćenja Bijelih anđela:

U srpnju ove godine navršava se točno 40 godina od legendarne kvalifikacijske utakmice za ulazak u tadašnju Prvu jugoslavensku ligu između Zagreba i Osijeka na kojoj je postavljen rekord posjećenosti maksimirskog stadiona.

Ovih dana prisjećamo se i proljeća od prije 11 godina, kada je naš Zagreb osvojio titulu prvaka i tako jedini uspio prekinuti dominaciju dvojca Hajduk-Dinamo u hrvatskom nogometu. No proljeće 2013. u sjećanju svakog purgera i navijača Zagreba zauvijek će ostati u tužnom sjećanju. Prvi put otkako postoji hrvatska nogometna liga, pjesnici iz Kranjčevićeve potonuli su u drugoligaški rang natjecanja.

U nekim normalnijim okolnostima, ispadanje u drugu ligu možda ne bismo morali doživljavati tragično jer je život svakog sportskog kolektiva, kao i život pojedinca, prepun uspona i padova. No ono što svakog navijača NK Zagreb boli jest činjenica da ispadanje našeg voljenog kluba nije posljedica samo jednokratne loše sportske sreće ili nesretne selekcije igrača, već kulminacija dugogodišnjeg sustavnog upropaštavanja od strane nesposobne i politički podobne uprave na čelu s predsjednikom Medićem koja klub smatra vlastitom igračkom.

Ono što je gore od samog ispadanje jest gubitak elementarnih normi morala i klupskog ponosa. Prisjetimo se da je još 2010. NK Zagreb po svim sportskim kriterijima zaslužio ispadanje iz Prve lige u kojoj je ostao zahvaljujući pravnim makinacijama predsjednika Medića i Nogometnog saveza. Iz medija smo mogli vidjeti da se nešto slično pokušalo izvesti i ovaj put, no sve takve nasilne pokušaje zadržavanja kluba u Prvoj ligi koji to ničime nije zaslužio, smatramo sramotom i uvredom stoljetnoj povijesti našeg kluba.

Zahtijevamo hitni odlazak iz kluba predsjednika Medića i ostalih poltrona iz uprave. Predsjednika i uprave koji su se fizički obračunavali s navijačima i neistomišljenicima, oduzeli stari klupski identitet promjenom boja i grbova te doveli klub u situaciju da ne može isplaćivati plaće igračima iako je ostvarivao milijunske prihode od transfera igrača i dobiva milijune iz gradskog proračuna.

Želimo ponosan i pošten NK Zagreb, makar i ne igrao Prvu ligu. Želimo klub koji poštuje i ponosi se svojom tradicijom te tražimo povratak starih boja i obilježja. Želimo demokratski vođen klub u kojem i navijači sudjeluju u upravljanju putem skupština i principa jedan član-jedan glas, a ne klub koji je feudalni posjed jednog čovjeka.

Od ovih ciljeva ne odustajemo, makar NK Zagreb igrao i županijsku ligu. Još jednom ponavljamo: bolje ponosan i pošten drugoligaš, nego sramotan i ponižen prvoligaš! Nadamo se da je ispadanje u Drugu ligu prilika za neki novi početak i obnovu nekad ponosnog kluba iz Ulice Pjesnika, no da bi se to dogodilo u Kranjčevićevoj ulici moraju zapuhati neki novi vjetrovi koji će raznijeti svu prljavštinu koja se nakupljala godinama.

Udruga navijača NK Zagreb „Bijeli Anđeli"

31.05.2013. 14:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh